Nogomet

Talijani pokopali Argentinu i hvale Hrvatsku: "Večeras su, na sceni, postojali samo Rakitić i Modrić"

Mihaela Bradovski • petak, 22.06.2018.
Talijani pokopali Argentinu i hvale Hrvatsku: "Večeras su, na sceni, postojali samo Rakitić i Modrić"
Foto: FaH

Talijanski mediji nisu imali riječi ohrabrenja za Argentince i uglavnom su potvrđivali ono što smo vidjeli - Hrvatska je bolja i Hrvatska zasluženo ide dalje, a Argentina s ovakvim nastupima zaslužuje prije svega put kući...

La Repubblica je tekst otvorila sintagmom un tristissimo tango ili u prijevodu "jedan tužan tango".

"Ono što se dogodilo Argentini ravno je pravoj kazališnoj tragediji, u gradu u kojem je rođen dramaturg Maksim Gorki. S jednim bodom iz dvije utakmice nastavak Prvenstva visi za Argentince dok je Hrvatska već u osmini finala. Za razliku od Argentine, Hrvatska zaslužuje pohvale za razumno razmišljanje, nije padala na provokacije, bila je kompaktna i strpljiva."

"Argentinski izbornik i prije prvog primljenog zgoditka u svom se tehničkom prostoru ljuljao kao palma na vjetru, režao i bio na rubu živčanog sloma. Nakon strašne pogreške Caballera sve je napadačke snage ubacio u igru, no Argentina je prestala biti tim i svatko je igrao za sebe."

"Modrić je savršeno odigranu utakmicu nagradio kirurški preciznim pogotkom uz vratnicu dok je Rakitić, nakon što je nešto ranije pretrpio udarac koji nije prepoznat kao isključenje, završio 'pokolj'."

Corriere šalje Argentinu kući i tvrdi kako s nastupom u prva dva kola ne zaslužuje prolaz. O Hrvatskoj ima samo riječi hvale.

"Sudbina Messija i Argentine nije samo u njihovim rukama, a prema onome što su prikazali protiv Islanda i večeras Hrvatske, mjesto im je doma. Messijeva reakcija za vrijeme intoniranja himne bila je znak. Večeras su, na sceni, postojali samo Rakitić i Modrić, bili su pravi izvođači profinjenog nogometa. Hrvatska se kvalificirala dalje nakon dvoboja u kojem je prikazala širok repertoar u svojoj igri."

Gazzetta također hvali Hrvatsku i tvrdi kako ima igrače koje Argentina samo može sanjati.

"Na zemlji, na nuli, s jednom nogom prema Buenos Airesu, vrlo daleko od Moskve. Tu se nalazi Argentina nakon dvije grupne utakmice. Hrvati su s druge strane osigurali nastavak natjecanja i s punom zaslugom: oni se bore, ruše, obrambeni igrači su im pravovremeni i svugdje ih ima. Modrić i Rakitić su veznjaci o kakvima Argentinci sanjaju, a Dalić je momčad postavio puno bolje od Sampaolija."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!