Nogomet

Andersson: "Ovo je najteži poraz u mojoj trenerskoj karijeri"

Jan Šneler • subota, 23.06.2018.
Andersson: "Ovo je najteži poraz u mojoj trenerskoj karijeri"
Foto: EPA

Neutješno je izgledao izbornik Švedske Janne Andersson na konferenciji za novinare. Poraz od Njemačke (2:1) mu je iznimno teško pao i gleda ga kao najteži u njegovoj karijeri...

Iako se Švedska nije proslavila napadačkom igrom i željom za nogometnim nadmetanjem, poraz koji su doživjeli u današnjem susretu vrlo je bolan i neugodan. Izbornik Švedske, Janne Andersson, nije previše secirao igru. Bilo je vidljivo kako je iznimno nesretan što njegova momčad nije izvukla barem jedan bod.

"Teško je reći nešto sada. Dobro smo igrali, postigli smo prekrasan pogodak, ali ako pogledate snimke i poslušate stručnjake, trebali smo imati i jedanaesterac. Prvo poluvrijeme odradili smo odlično, u drugom su zabili rani pogodak pa nam je bilo puno teže. Njemačka nije kreirala puno prilika i mislim da nije fer da nismo uzeli niti jedan bod. Ovo je vjerojatno najteži poraz u mojoj karijeri. Ali svejedno, još uvijek imamo šanse za prolaz i moramo se pripremiti za sljedeći susret", rekao je Andersson.

Novinare je zanimalo i mišljenje švedskog izbornika o situaciji iz prvog poluvremena. Evidentno je da je Jerome Boateng prekršajem zaustavio Marcusa Berga, no poljski sudac Szymon Marciniak ostao je nijem. Ono što je Šveđane iznimno naljutilo bilo je što Poljak nije koristio pomoć videotehnologije.

"Nisam vidio ponovno tu situaciju, reflektiram se na mišljenje svojih kolega koji su vidjeli snimku. Nevjerojatno mi je da je sudac bio toliko siguran da nije konzultirao VAR", dodao je švedski izbornik.

Novinare je također zanimalo zašto Švedska nije više napadala i iskoristila činjenicu što je Njemačka imala igrača manje od 82. minute. Andersson je iskreno odgovorio kako jednostavno nisu imali snage za dodatni napad.

"Bili smo preumorni da u posljednjim trenucima, kada smo imali igrača više, idemo prema naprijed i napadamo. Išli smo na vodstvo, ali nismo išli bezglavo naprijed. To naprosto nije stil nogometa koji mi igramo protiv vrhunskih momčadi kao što je Njemačka. Još uvijek imamo odličnu priliku za plasman, no emotivno smo trenutno ispražnjeni. Smirit ćemo se, dobro pripremiti i odraditi još jednu odličnu utakmicu protiv Meksika i probati se plasirati u osminu finala", zaključio je Andersson.

Švedski izbornik također je ponovio kako je došlo do međusobnog naguravanja i rječkanja između dviju klupa na kraju susreta. Kako tvrdi Andersson, sve je krenulo s njemačke strane.

"Neki ljudi s njemačke klupe trčali su prema nama i radili neke grimase i nesportske geste. Nakon utakmice čestitaš protivniku i odeš. Jako sam ljut bio na njemačku klupu. To se jednostavno ne radi", vidno ljutito rekao je Andersson.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!