SP 2018., skupina H, 2. kolo, 24.06.2018, 17:00 h, Jekaterinburg, Jekaterinburg Arena
Suci: Gianluca Rocchi (Italija), Elenito Di Liberatore (Italija), Mauro Tonolini (Italija)
Japan
Japan
Takashi Inui 34'
Keisuke Honda 78'
2:2(1:1) Senegal
Sadio Mane 11'
Moussa Wague 71'
Senegal

VIDEO: Ljepotica u Jekaterinburgu, Japan se dvaput vratio i osvojio bod protiv Senegala

Dario Dodić • nedjelja, 24.06.2018.
VIDEO: Ljepotica u Jekaterinburgu, Japan se dvaput vratio i osvojio bod protiv Senegala
Foto: EPA

Sjajnu su utakmicu na otvaranju drugog kola u skupini H odigrali nogometaši Japana i Senegala. Dvaput je Senegal vodio, no na kraju su Japanci posve zasluženo osvojili bod...

Japan
Senegal
Japan
Senegal
1
Eiji Kawashima
3
Gen Shoji
5
Yuto Nagatomo
7
Gaku Shibasaki
8
Genki Haraguchi
(do 75')
10
Shinji Kagawa
(do 72')
14
Takashi Inui
(do 87')
15
Yuya Osako
17
Makoto Hasebe
19
Hiroki Sakai
22
Maya Yoshida
Pričuvni igrači
4
Keisuke Honda
72'
9
Shinji Okazaki
75'
11
Takashi Usami
87'
Trener
Akira Nishino
16
Khadim N'Diaye
3
Kalidou Koulibaly
5
Idrissa Gueye
6
Salif Sane
10
Sadio Mane
12
Youssouf Sabaly
13
Alfred N'Diaye
(do 65')
17
Badou Ndiaye
(do 81')
18
Ismaila Sarr
19
M'Baye Niang
(do 86')
22
Moussa Wague
Pričuvni igrači
8
Cheikhou Kouyate
65'
11
Cheikh N'Doye
81'
9
Mame Biram Diouf
86'
Trener
Aliou Cisse

U sjajnom smo nogometu uživali 90 minuta gledajući dvoboj Japana i Senegala u Jekaterinburgu. Dvije momčadi koje su u prvim kolima ubilježile barem malo iznenađujuće pobjede danas su prikazale kako ti osvojeni bodovi na otvaranju Svjetskog prvenstva nisu slučajnost. Na kraju je završilo 2:2, bilo bi nepošteno da je jedna od ove dvije reprezentacije danas doživjela poraz.

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Kako je Senegal krenuo u susret drugog kola, činilo se da se Japancima sprema katastrofa. Pogotovo kada je ogroman pritisak Senegala već u 11. minuti urodio plodom. Imala je puno sreće afrička reprezentacija, nakon što je Sabaly iskosa s lijeve strane pucao, Kawashima slabo reagira, odbija kratko loptu na noge Manea, koji ni kriv ni dužan postaje strijelac prvog gola Senegala.

U prethodnih 14 utakmica u kojima je Sadio Mane zabio Senegal nije izgubio. Tako je bilo i danas. 10 minuta i 59 sekundi trebalo je Senegalcima za vodstvo, najbrži je to gol koji je Japan primio u povijesti svjetskih prvenstava.

Živnuli su i Japanci u drugoj polovici prvog poluvremena i nakon nešto više od pola sata igre stigli do izjednačenja. Tešku je loptu na lijevoj strani uz nešto muke primirio Nagatomo te vrlo brzo ostavio Inuiju, koji milimetarski preciznim udarcem pogađa donji desni kut za 1:1.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Inui je u posljednja tri nastupa za Japan postigao tri pogotka, dok je u prvih 26 utakmica u dresu Japana samo dvaput tresao protivničku mrežu.

Mogao je Niang u završnici prvog dijela dovesti Senegalce u novo vodstvo, ali ovog puta bolje je reagirao Kawashima, na odmor se otišlo s 1:1.

U nastavku je drastično igru podignuo Japan. Nizali su napada Japance, no loptu u gol nisu uspijevali pospremiti. Najbliže je bio Osako u 60. minuti, propustio je izbliza poslati loptu u senegalsku mrežu. Par minuta kasnije Inui lijepim pokušajem trese gredu.

Staro nogometno pravilo, koje koristimo isključivo kad nam to paše, kaže kad jedna momčad ne zabije, slijedi kazna. I stigla je ta kazna u 71. minuti.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

S lijeve je strane stigla prizemna lopta u kazneni prostor Japana, Niang je petom tek uspijeva skrenuti na drugu vratnicu odakle Wague donosi novo slavlje Senegalu.

Zanimljivo, bio je to prvi seniorski gol Waguea za Senegal, s 19 godina i osam mjeseci najmlađi je afrički strijelac u povijesti SP-a.

Nisu Japanci zaslužili poraz, još jednom je ovu azijsku momčad razveselio džoker s klupe, Keisuke Honda. U igru je ušao u 72. minuti i već šest minuta kasnije na dodavanje Inuija pogodio za konačnih 2:2.

Honda je postao prvi igrač u povijesti Japana koji je zabio na tri različita svjetska prvenstva. Otišao je Japanac i korak dalje, postao je najbolji azijski strijelac u povijesti svjetskih prvenstava (4 gola) te jedini igrač koji je na posljednja tri SP-a ubilježio po barem jedan gol i jednu asistenciju.

Ovaj remi vrlo je delikatan za druge dvije reprezentacije u skupini. Momčad koja u dvoboju Kolumbije i Poljske večeras izgubi oprašta se od Svjetskog prvenstva.

SP 2018., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Japan2:2Senegal
Poljska0:3Kolumbija
1Kolumbija 35:2+36
2Japan 34:404
3Senegal 34:404
4Poljska 32:5-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.06.2018. u 13:05
    ovaj cissé je stvarno pravi frajer, svaka čast!
    cameosis