Nogomet

Hallgrimsson: "Impresioniran sam hrvatskim igrama na SP-u, ne bi bilo iznenađenje da ode do kraja"

Branimir Korać • utorak, 26.06.2018.
Hallgrimsson: "Impresioniran sam hrvatskim igrama na SP-u, ne bi bilo iznenađenje da ode do kraja"
Foto: FaH

Islandski izbornik Heimir Hallgrimsson bio je pun pohvala za Hrvatsku i svoje igrače na pressici nakon susreta. Hallgrimsson tvrdi kako ga ne bi iznenadilo i da Hrvatska ode do kraja...

Islanđani su odigrali vrlo dobru utakmicu i mogu biti ponosni na svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Heimir Hallgrimsson isticao je koliko je ponosan na karakter i nastup svoje momčadi te hvalio i Hrvatsku.

"Želim čestitati Hrvatskoj na pobjedi, impresionirani smo kako igra na ovom Svjetskom prvenstvu i ne bi bili iznenađeni da ode do kraja. Utakmica je bila kakvu smo i očekivali. Igrali smo već dosta međusobnih utakmica i znali smo da će imati veći posjed nego mi. Primili smo gol već u prvih osam minuta drugog dijela, ali nismo igrali puno utakmica protiv ovako jake reprezentacije u kojima smo stvorili ovoliko prilika. Naravno da smo razočarani zbog rezultata, ali sam stvarno ponosan zbog našeg nastupa. Taj pogodak nas je malo šokirao, ali pokazali smo karakter, pokazali da nikad ne odustajemo i imali smo do same završnice priliku za prolazak dalje."

Nakon što je Hrvatska povela, Islanđanima je trebalo malo vremena za vraćanje u svoj ritam, što je vrijeme više odmicalo, bili su sve opasniji, a dodatnu energiju donijeli su igrači s klupe.

"Napravili smo sve da bi došli do tog drugog pogotka, stavili smo u igru svježe napadače, igrače za koje smo znali da mogu stvoriti priliku, ali tako smo ostali otvoreni iza, a Hrvatska je prekvalitetna da to ne bi iskoristila. Međutim morali smo pokušati, ionako smo bili izvan osmine finala."

Tijekom svih 90 minuta na islandskoj klupi znali su što se događa u drugom susretu između Argentine i Nigerije, no islandski izbornik tvrdi kako bi bilo pogubno da je odmah sve karte bacio na napad.

"Znali smo kakva je situacija u drugom susretu, javljali su nam naši ljudi s tribina. Znali smo da nam treba taj jedan gol, ali u prvom poluvremenu nismo smjeli gurnuti sve u napad jer igrate protiv Hrvatske koja je predobra i morali smo biti strpljivi i čekati na pogodak."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!