Nogomet

Iz medija: "Nije to bila impresivna predstava Hrvatske, ali nije se niti činilo da igra punom snagom"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.06.2018.
Iz medija: "Nije to bila impresivna predstava Hrvatske, ali nije se niti činilo da igra punom snagom"
Foto: FaH

Mediji uglavnom žale za ispadanjem Islanda, simpatične reprezentacije koja je bila u statusu autsajdera u skupini, ali se borila do kraja. Za Hrvatsku je nekako opći dojam kako je rutinski odradila posao i potvrdila snagu i širinu...

"Nordijski autsajderi putuju kući, ali napuštaju Rusiju uzdignute glave nakon što su u Rostovu napravili sve kako bi sačuvali san o prolasku u osminu finala. 2016. godine ostvarili su nemoguće na Europskom prvenstvu, ali snage za novo čudo nije bilo. Bez obzira na šokantan remi s početka Svjetskog prvenstva protiv Argentine, malo tko ih je vidio u nokaut fazi. Golovi Milana Badelja i Ivana Perišića utišali su njihov huk barem do Europskog prvenstva 2020. godine. Bez obzira što je na drugoj strani stajala rezervna postava Hrvatske, protivnik je bio prejak i Hrvatska će sada predstavljati ozbiljnu prijetnju danskim ambicijama", piše Mirror koji je za igrača utakmice proglasio Milana Badelja.

Reuters ističe kako je Hrvatska igrala bez većine glavnih zvijezda, ali je unatoč tome stigla do pobjede.

"Hrvatska je odradila posao i završila nastup u skupini na vrhu zahvaljujući pogotku Ivana Perišića u 90. minuti. Perišić i Luka Modrić bili su jedini igrači koji nisu odmarali, a s već osiguranim mjestom u osmini finala, Zlatko Dalić izveo je najmlađu postavu na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska je kontrolirala sredinu terena, a Islanđani su bili savršeno zadovoljni takvim scenarijem jer su mogli koristiti svoje brze kontranapade."

Independent žali za ispadanjem Islanđana koji su još jednom pokupili simpatije nogometnog svijeta, ali ovaj put nisu uspjeli otići do nokaut faze.

"Island je najmanja država ikad koja se uspjela kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, a poraz od Hrvatske poslao ju je kući. Borili su se Islanđani do samog kraja, ali Badelj i Perišić osigurali su Hrvatskoj savršen učinak. Nakon utakmice islandski igrači bili su slomljeni, ali njihovi navijači su i dalje bili glasni i ponosni. Hrvatska je u prvom poluvremenu izgledala nadigrano, ali to i nije neko čudo kada se zna koliko je bilo izmjena u momčadi. Mateo Kovačić imao je u prvom dijelu 55 dodavanja, međutim nijedno za pamćenje što dovoljno govori kako je Hrvatska igrala. U drugom dijelu Island je prijetio, ali Perišić je na kraju donio Hrvatskoj pobjedi. Islandska srca bila su slomljena, ali Islanđani se nemaju čega sramiti."

Sun je zanimljivo počeo izvještaj sa susreta ustvrdivši kako će do kraja Svjetskog prvenstva biti još puno votke, ali na žalost neće biti leda, aludirajući na islandsko ispadanje.

"Simpatični Island bio je vrlo blizu prolasku u osminu finala, ali nije uspio ponoviti bajku iz Francuske i putuje kući. S druge strane Hrvatska koja je svladala i Nigeriju i Argentinu te već osigurala mjesto u osmini finala, kao prvoplasirana ide dalje, a Zlatku Daliću isplatilo se čak DEVET promjena u početnoj postavi. Hrvatski izbornik najavio je kako će izmiješati momčad, ali sve nas je iznenadio ostavivši Luku Modrića u početnoj postavi."

BBC u svom izvještaju sa susreta ističe preciznost Matea Kovačića u dodavanjima i sigurnost Vedrana Ćorluke u obrani.

"Momčad Zlatka Dalića završila je iza Islanda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali pod njegovim vodstvom ne zna za poraz. Ovdje je nastupila s gotovo potpuno izmijenjenom postavom i iz pobjede protiv Argentine jedino su ostali Luka Modrić i Ivan Perišić, ali igrači poput Milana Badelja potvrdili su kako Hrvatska ima itekakvu širinu. Mateo Kovačić je za 82 minute imao 78 točnih dodavanja iz 79 pokušaja dok je odličan posao odrađivao Vedran Ćorluka s devet očišćenih lopti, najviše na susretu. Nije to bila impresivna predstava Hrvatske, ali nije se niti činilo da igra punom snagom" BBC je za igrača utakmice proglasio Matea Kovačića.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!