Nogomet

Phil Neville: "Hrvatska je vjerojatno najbolja reprezentacija dosadašnjeg dijela Prvenstva"

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.06.2018.
Phil Neville: "Hrvatska je vjerojatno najbolja reprezentacija dosadašnjeg dijela Prvenstva"
Foto: FaH

Bivši branič Manchester Uniteda Phil Neville predviđa kako bi se moglo dogoditi neko iznenađenje kao što je Leicester osvojio naslov prvaka Engleske. U tom kontekstu vidi Hrvatsku...

Phil Neville ne vjeruje velikim reprezentacijama i smatra kako bi se moglo dogoditi da netko od reprezentacija ispod tog društva najužih favorita iznenadi.

"Reprezentacije izvan tog najužeg kruga favorita ovdje igraju opuštenije i više uživaju u Prvenstvu. Mislim da Argentina ne može posebno napredovati, Njemačka ima problema u kampu, Francuska me nije impresionirala. Moglo bi ovo Prvenstvo donijeti iznenađenje u stilu Leicestera", ističe Neville.

Neville je posebno impresioniran Hrvatskom i ne daje Danskoj velike šanse.

"Hrvatska je vjerojatno najbolja reprezentacija dosadašnjeg dijela Prvenstva, po pitanju konstantnosti u nastupu na vrhu je. Ako Danska odigra kao što je igrala protiv Francuske, ne znam kako bi mogla pobijediti Hrvatsku."

"Sviđa mi se hrvatski stil igre. Čvrsti su u obrani, trojica veznjaka lakoćom kontroliraju igru, a Mario Mandžukić je životinja u napadu."

S Nevilleom se slaže i BBC-ev nogometni ekspert Tim Vickery koji je zadužen za južnoamerički nogomet.

"Kakvu Hrvatska ima veznu liniju! Reprezentacija je to koja može napraviti ogromnu štetu svakom protivniku. Gledao sam je na Anfieldu protiv Brazila koji nije mogao izaći sa svoje polovice."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!