Rukomet

Hrvatske reprezentacije putuju na U18 Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u crnogorski Ulcinj

Sportnet • srijeda, 27.06.2018.
Hrvatske reprezentacije putuju na U18 Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u crnogorski Ulcinj

U18 Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku održat će se ovog vikenda, od petka, 29. lipnja do nedjelje 1. srpnja na obali Crne Gore, u gradu Ulcinju. Na devetom po redu Euru za mlade nastupit će ukupno 34 ekipe iz 19 država, a Hrvatska će imati predstavnike u obje konkurencije.

Najveće Europsko prvenstvo do sada za mlađe dobne kategorije održat će se od petka 29. lipnja do nedjelje 1. srpnja na obali Crne Gore, u gradu Ulcinju. Na devetom po redu Euru za mlade nastupit će ukupno 34 ekipe iz 19 država, a Hrvatska će imati predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Ženska reprezentacija Hrvatske smjestila se u grupu B zajedno s viceprvakom Europe, Portugalom te Rumunjskom i Francuskom. Prvu utakmicu odigrat će u petak, 29. lipnja s početkom u 9:15 sati protiv reprezentacije Portugala.

“Uvijek na natjecanja pa tako i sad u Ulcinj idemo s ciljem da napravimo što bolji rezultat. Grupa u kojoj igramo naizgled nije teška, no tu je Portugal, iznimno jaka reprezentacija sa sjajnim igračicama, Rumunjska koja je prošle godine na Euru u Zagrebu bila poražena u četvrtfinalu od Portugala i na kraju Francuska je od koje se ne zna što očekivati, ali je se ne smije podcjenjivati jer su seniorke bile prvi puta na Euru prošle godine pa već ove idu na Svjetsko prvenstvo”, zaključila je izbornica Iva Kanjugović.

Izabranih deset igračica koje će braniti boje Hrvatske su Iva Ivčić, Petra Lovrenčević, Nika Vojnović, Anja Vida Lukšić, Rea Banić, Mia Tupek, Nika Horvat, Lara Miholić, Nika Vajdić i Mia Bošnjak. “Imamo dva pojačanja, Miu Bošnjak koja se izuzetno dobro snašla na poziciji centralnog obrambenog i vratarku Petru Lovrenčević, koja zajedno s Ivom Ivčić čini jedan jaki tandem na toj poziciji”, rekla je izbornica.

U muškoj konkurenciji Hrvatska se smjestila u grupu D s reprezentacijom Rusije, Slovačke, Grčke i Turske. Natjecanje će započeti utakmicom protiv reprezentacije Rusije u 11:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!