SP 2018., skupina E, 3. kolo, 27.06.2018, 20:00 h, Stadion Spartaka, Moskva
Suci: FAGHANI Alireza, SOKHANDAN Reza, MANSOURI Mohammadreza (svi IRN), MARRUFO Jair (USA)
Srbija
Srbija
0:2(0:1) Brazil
Paulinho 36'
Thiago Silva 68'
Brazil

VIDEO: Bez iznenađenja u Moskvi, Brazil svladao Srbiju za vrh skupine

Dario Dodić • srijeda, 27.06.2018.
VIDEO: Bez iznenađenja u Moskvi, Brazil svladao Srbiju za vrh skupine
Foto: EPA

Iako su pripremali vrlo ofenzivnu postavu nogometaši Srbije nisu uspjeli stići do senzacije protiv Brazila. Slavio je Selecao i osvojio vrh skupine E...

Srbija
Brazil
Srbija
Brazil
1
Vladimir Stojković
2
Antonio Rukavina
9
Aleksandar Mitrović
(do 89')
10
Dušan Tadić
11
Aleksandar Kolarov
13
Miloš Veljković
15
Nikola Milenković
17
Filip Kostić
(do 82')
20
Sergej Milinković-Savić
21
Nemanja Matić
22
Adem Ljajić
(do 75')
Pričuvni igrači
7
Andrija Živković
75'
18
Nemanja Radonjić
82'
19
Luka Jović
89'
Trener
Mladen Krstajić
1
Alisson Becker
2
Thiago Silva
3
Miranda
5
Casemiro
9
Gabriel Jesus
10
Neymar
11
Philippe Coutinho
(do 80')
12
Marcelo
(do 10')
15
Paulinho
(do 66')
19
Willian
22
Fagner Conserva Lemos
Pričuvni igrači
6
Filipe Luis
10'
17
Fernandinho
66'
8
Renato Augusto
80'
Trener
Tite

Nije Srbija danas ostala bez osmine finala. Iako su momci Mladena Krstajića odigrali dobru utakmicu protiv Brazila, sve je objektivno bilo gotovo u drugom kolu kada su prokockali prednost protiv Švicarske i na kraju izgubili.

Bila je to još jedna mlaka prezentacija Brazila, ali kakav god bio taj Brazil, na kraju uz sve muke kao prvoplasirani prolazi u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Krstajić se hrabro odlučio nadigravati s Brazilcima. Nije imao previše izbora, jer Srbima je igrala samo pobjeda, poslao je ofenzivan sastav, ali ta ofenziva nije bila dovoljno konkretna. Imali su Srbi prilike za gol, ne može se reći da ih je Brazil posebno nadigrao, ali da bi se dobilo Brazil treba biti iznimno konkretan.

Pogotovo kad s druge strane stoji razigrani Neymar. Voljeli ga ili ne, Brazilac raste iz utakmice u utakmicu, danas je izgledao poprilično raspoloženo, nisu pronašli rješenje za njega srpski braniči. Jedini koji je imao lijek za njega bio je vratar Srbije Vladimir Stojković, koji je s nekoliko sjajnih obrana zadržao Neymara na nuli. Nije uspio isto s ostatkom brazilske reprezentacije.

Titeu je srce preskočilo kada je u desetoj minuti Marcelo napustio igru. Ne zna se intenzitet ozljede, ali trebat će bek Reala Brazilcima žele li do samog kraja. Bila je to druga najbrža izmjena Brazila u povijesti svjetskih prvenstava.

Imali su Brazilci nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, ali dobro su se branili Srbi sve do 36. minuti. Naivno je ispala srpska obrana, Coutinho s centra šalje sjajnu loptu u prostor za Paulinha, Barcina veza je odlično proradila, Paulinho prebacuje Stojkovića za vodstvo Brazila.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

10-ak minuta igralo se u drugom poluvremenu kada je Srbija pritisnula. Dobro je u tim trenucima izgledao napad Srbije, kreirali su i nekoliko dobrih šansi, ali nedostajala je prava završnica. Dvije je šanse imao Mitrović, nije ih iskoristio, uslijedila je kazna. Brazilci su neočekivano dobili korner, izveo ga je Neymar, na prvoj vratnici pronašao Thiaga Silvu, koji glavom para mrežu.

Tu je realno bio priči kraj. Srbija nije izgledala loše, ali ovo je Svjetsko prvenstvo izgubljeno protiv Švicarske. Brazil se diže iz utakmice u utakmicu, njihovim protivnicima u fazi ispadanja neće biti nimalo lako.

SP 2018., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Srbija0:2Brazil
Švicarska2:2Kostarika
1Brazil 35:1+47
2Švicarska 35:4+15
3Srbija 32:4-23
4Kostarika 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!