SP 2018., skupina E, 3. kolo, 27.06.2018, 20:00 h, Nižnji Novgorod, Nižnji Novgorod Arena
Suci: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (svi Francuska), Norbert Hautata (Tahiti)
Švicarska
Švicarska
Blerim Džemaili 31'
Josip Drmić 88'
2:2(1:0) Kostarika
Kendall Waston 56'
Yann Sommer 90'+3' (ag)
Kostarika

VIDEO: Zanimljiva završnica u Nižnji Novgorodu donijela remi Švicarske i Kostarike

Petar Jenjić • srijeda, 27.06.2018.
VIDEO: Zanimljiva završnica u Nižnji Novgorodu donijela remi Švicarske i Kostarike
Foto: EPA

Švicarska i Kostarika odigrali su 2:2 u posljednjem kolu skupine E, u vrlo zanimljivoj utakmici. Posebno treba istaknuti posljednjih nekoliko minuta u kojima se jako puno toga dogodilo...

Švicarska
Kostarika
Švicarska
Kostarika
1
Yann Sommer
2
Stephan Lichtsteiner
5
Manuel Akanji
7
Breel Embolo
10
Granit Xhaka
11
Valon Behrami
(do 60')
13
Ricardo Rodriguez
15
Blerim Džemaili
18
Mario Gavranović
(do 69')
22
Fabian Schär
23
Xherdan Shaqiri
(do 81')
Pričuvni igrači
17
Denis Zakaria
60'
19
Josip Drmić
69'
6
Michael Lang
81'
Trener
Vladimir Petković
1
Keylor Navas
2
Johnny Acosta
3
Giancarlo Gonzalez
5
Celso Borges
8
Bryan Oviedo
9
Daniel Colindres
(do 81')
10
Bryan Ruiz
12
Joel Campbell
16
Cristian Gamboa
(do 90'+3')
19
Kendall Waston
20
David Guzman
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
13
Rodney Wallace
81'
14
Randall Azofeifa
90'+1'
4
Ian Smith
90'+3'
Trener
Oscar Ramirez

Švicarska i Kostarika odigrali su posljednju utakmicu grupne faze, a susret u Nižnji Novgorodu završio je rezultatom 2:2, čime su se Kostarikanci od Svjetskog prvenstva oprostili s osvojenim bodom.

Ipak, gledali smo vrlo zanimljivu završnicu utakmice u kojoj je prvo u 88. minuti Švicarska povela s 2:1. Nepunu minutu kasnije kazneni udarac Kostarike poništen je zbog zaleđa, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade ipak dobila najstrožu kaznu koju je propustio realizirati Bryan Ruiz, ali lopta se od švicarskog vratara odbila u mrežu.

Jako dobro, s visokim presingom, krenuli su Kostarikanci koji su u nepunu minutu imali dvije sjajne prilike. Prvo je Joelu Campbellu odličan udarac obranio Yann Sommer, a zatim je švicarski vratar uz pomoć vratnice zaustavio udarac glavom Celsa Borgesa.

Centimetri su dijelili Švicarske od zaostatka u 10. minuti, sjajno je pucao Daniel Colindres, ali pogodio je gredu. Još jedan vrlo dobar pokušaj Kostarikanci su imali ubrzo, ovoga puta krasno je iskosa pucao Bryan Oviedo, ali Sommer još jednom odbija u korner.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Iako su stvorili znatno više šansi u prvom poluvremenu, Kostarikanci su na poluvrijeme ipak otišli s pogotkom zaostatka. U 31. minuti ubacio je Stephan Lichtsteiner na peterac gdje se našao Breel Embolo koji glavom spušta loptu za Blerima Džemailija čiji je snažan udarac bio neobranjiv za Keylora Navasa.

Deset minuta po ulasku u drugo poluvrijeme Kostarika je zasluženo došla do poravnanja. Ubacio je Campbell iz kornera točno na Kendalla Wastona koji glavom skreće loptu u mrežu, u svom debiju na Svjetskim prvenstvima. Ovim pogotkom sve su reprezentacija na Prvenstvu barem jednom uspjele zatresti mrežu.

Prevelikih uzbuđenja nije bilo sve do 77. minute, Josip Drmić desetak minuta ranije ušao je kao zamjena te imao jako dobru priliku. Dočekao je ubačaj i bio najviši u skoku između dvaju igrača Kostarike, ali pogodio je stativu. Odmah na drugoj strani sjurili su se Kostarikanci prema protivničkom kaznenom prostoru, no završno dodavanje nije bilo najbolje.

Ipak, u 88. minuti Švicarci dolaze do pogotka, krasno je Zakaria prizemnim ubačajem u kazneni prostor pronašao Drmića koji pronalazi put do mreže. Činilo se kako će minutu kasnije Kostarika dobiti priliku iz kaznenog udarca, ali nakon pregledavanja snimke sudac je umjesto najstrože kazne dosudio zaleđe.

Međutim, u drugoj minuti sudačke nadoknade ipak penal za Kostariku nakon kontakta Zakarije i Campbella u kaznenom prostoru. Pucao je Bryan Ruiz, a lopta se spretno od švicarskog vratara odbila u gol.

SP 2018., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Srbija0:2Brazil
Švicarska2:2Kostarika
1Brazil 35:1+47
2Švicarska 35:4+15
3Srbija 32:4-23
4Kostarika 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!