Nogomet

Kreće nokaut faza: Može li neprepoznatljiva Argentina iznenaditi neuvjerljivu Francusku?

Jan Šneler • subota, 30.06.2018.
Kreće nokaut faza: Može li neprepoznatljiva Argentina iznenaditi neuvjerljivu Francusku?
Foto: EPA

Iako većina nije očekivala ovaj dvoboj već možda dvoboj Hrvatske i Francuske, redoslijed u skupinama odlučio je da se u osmini finala susretnu aktualni svjetski i europski finalisti...

Uzbudljiv dvoboj imat ćemo prilike gledati u osmini finala. Aktualni svjetski i europski prvaci sučelit će se već u osmini finala i ako je suditi po kladionicama, osim novog svjetskog prvaka, dobit ćemo i novog finalista. Francuska je favorit protiv Argentine, iako je jasno kako smo već bili svjedoci puno većim iznenađenjima nego što bi bila pobjeda Argentine.

U francuskom stožeru su svjesni da im neće biti jednostavno protiv Argentine. Francuzi ne oduševljavaju. Postigli su svega tri pogotka u Rusiji, od čega jedan autogol, jedan jedanaesterac i jedan nakon sretne okolnosti. Dobra okolnost za Francuze je činjenica da im obrana za sada izgleda dobro. Ipak, bez obzira na to, protiv Argentine će biti puno više posla.

"Messi je Messi. Pogledajte njegove brojke, 65 golova u 127 nastupa. Nadam se da ćemo ga markirati i neutralizirati, međutim on može napraviti razliku i s malo prostora. Kada igrate protiv Argentine i Messija, postoji više načina da se limitira njegov učinak. Problem je što je njegova momčad iskusna. Pričamo o Messiju, a Javier Mascherano ima puno nastupa i iskustva te je naviknuo na pritisak. Mi imamo puno neiskusnih igrača. To nije isprika nego realnost, no napravit ćemo sve da pobijedimo", rekao je izbornik Francuske Didier Deschamps.

Dok Francuze brinu Messi i Argentina, Argentince brine puno više. Ne samo što igraju protiv iznimno jake Francuske, Argentinci imaju problema u svojim redovima. Novinari ističu neslaganje izbornika Jorge Sampaolija s ostatkom momčadi, pišu kako Lionel Messi praktički vodi momčad. Puno je tu problema koji će tek nakon natjecanja izaći na vidjelo.

Argentina je ipak jaka momčad, bez obzira na to kakvo je trenutno stanje. Njihovi najbolji igrači nisu zaboravili igrati i dovoljno je da barem jedan od njih odigra izvanserijski susret. U 90 minuta utakmice turnirskog tipa, svaka momčad na svijetu može slaviti. To shvaćaju i Argentinci i vjeruju kako još mogu puno više pokazati.

"Igrat ćemo s "nožem među zubima". Ova skupina igrača iznimno je ponosna što predstavlja svoju zemlju, igra za ovaj dres. To nas čini opasnima za sve momčadi. Nakon utakmice, analize će slijediti rezultat. Ako pobijedimo Francusku, svi će reći da sam odličan trener. Ako pak izgubimo, reći će sam očajan", rekao je Sampaoli.

Izbornik Argentine nije zaboravio prokomentirati niti dijalog između Messija i njega oko uvođenja napadača Sergija Aguera. Sampaoli decidirano tvrdi kako nije istina da je tražio dopuštenje od Messija za ulazak Aguera, već da su komentirali različite opcije i strategije.

"Razmišljali smo o raznim opcijama za utakmicu i morali smo donijeti odluku. Jednostavno smo komunicirali, uz komentiranje strategije koju smo trenirali za više napadačkih igrača. Bila je to samo razmjena mišljenja s jednim igračem, ništa više", dodao je Sampaoli.

Od 16 sati u Kazanu, na Kazan Areni, počinje nokaut faza ovog Svjetskog prvenstva. Već u prvom dvoboju Francuske i Argentine, mogli bismo gledati fenomenalan dvoboj. Obje momčadi imaju fantastične igrače i još uvijek nam puno duguju. Vrijeme je da pokažu da mogu puno bolje od onog što smo vidjeli u grupnoj fazi. Da sve bude na visokom nivou pobrinut će se i Alireza Faghani, iranski sudac i jedan od najboljih na ovom Svjetskom prvenstvu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!