Nogomet

Rakitić: "Ovo je Svjetsko prvenstvo još jednom dokazalo da je sve moguće"

hns.family • ponedjeljak, 02.07.2018.
Rakitić: "Ovo je Svjetsko prvenstvo još jednom dokazalo da je sve moguće"
Foto: FaH

Dokapetan Ivan Rakitić realizirao je jedanaesterac koji je potvrdio hrvatski plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Svi su se sjetili Turske

"Ova generacija očito ne može jednostavno odraditi posao. Budimo realni, ovaj je susret umnogome podsjećao na onaj s Turcima 2008. godine, i tamo smo imali prolazak u rukama kao i sada, i svima nam je taj Beč prošao kroz glavu. Mislim da smo na kraju zaslužili proći baš u ovakvoj utakmici."

Svaka čast Subašiću

"Vježbali smo jedanaesterce na zadnjem treningu, fantastično su ih branili i Subašić i Kalinić i bio sam uvjeren da će ih Subašić nekoliko obraniti i sada. Svaka mu čast što je obranio čak tri."

Ženina poruka i kćerin rođendan

"Prije svog jedanaesterca, razmišljao sam samo o onome što mi je žena rekla prije utakmice - da će biti jedanaesteraca i da ću ih ja odlučiti. Ona bi voljela da se sutra vratim kući, no meni se ne žuri. Starija mi kći 11. srpnja slavi peti rođendan i rekla mi da neka radije dođem idući tjedan, poslije rođendana, jer ću joj donijeti više darova. Sada joj moram ispuniti želju."

Sve je moguće na SP-u

"Ovo je Svjetsko prvenstvo još jednom dokazalo da je sve moguće. Rusi su protiv Španjolske imali jedan udarac na gol i prošli na penale, treba imati i sreće. Igrat će u Sočiju kod kuće, pred punim stadionom, ali mi moramo i dalje uživati u svemu", zaključio je Rakitić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!