Tenis

Donna Vekić po prvi puta do trećeg kola Wimbledona

Petar Jenjić • srijeda, 04.07.2018.
Donna Vekić po prvi puta do trećeg kola Wimbledona
Foto: EPA

Donna Vekić plasirala se u treće kolo Wimbledona, a danas je u dva seta hrvatska tenisačica bila bolja od Šveđanke Rebecce Peterson...

Prvi puta u karijeri Donna Vekić prošla je u treće kolo Wimbledona. Nakon pobjede protiv četvrte nositeljice Sloane Stephens hrvatska tenisačica u drugom je kolu bila bolja od švedske predstavnice Rebecce Peterson.

Vekić je do pobjede 7:5, 6:4 stigla nakon sat i 25 minuta provedenih na terenu, a za ulazak u drugi tjedan turnira igrat će protiv belgijske tenisačice Yanina Wickmayer.

U sami meč hrvatska tenisačica krenula je jako dobro i uz dva napravljena breaka stigla do vodstva 4:0. Međutim, uzvraća Peterson na isti način, dva puta oduzima servis Vekić i dolazi do vodstva 5:4. Ipak, hrvatska tenisačica do kraja seta izgubila je tek jedan poen na vlastitom servisu, napravila break za 6:5 i stigla do prvog seta.

Odmah na otvaranju drugog seta Vekić bez izgubljenog poena radi break i ubrzo dolazi do vodstva 2:0. Do kraja meča hrvatska tenisačica bila je sigurna na servisu, nije dopustila nijednu šansu Šveđanke te zaključila meč u svoju korist.

Wimbledon, 2. kolo:
Donna Vekić - Rebecca Peterson 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!