Nogomet

Vrsaljko: "Koncentrirani smo samo na sebe i uvjeren sam da možemo proći"

Petar Jenjić • četvrtak, 05.07.2018.
Vrsaljko: "Koncentrirani smo samo na sebe i uvjeren sam da možemo proći"
Foto: FaH

Šime Vrsaljko vjeruje kako Hrvatska može proći u polufinale Svjetskog prvenstva te da ih podrška ruskih navijača s tribina neće previše ometati...

Igrač Atletico Madrida Šime Vrsaljko prokomentirao je kvalifikacije Hrvatske na Svjetsko prvenstvu kao i koliko je dolazak Zlatka Dalića pomogao u tome.

"To što se dogodilo u kvalifikacijama, sami smo sebi zakomplicirali na kraju i to nije realan pokazatelj stanja momčadi. Pokazali smo da igramo jako dobar nogomet na Svjetskom prvenstvu. Izbornik je došao u jako teškom razdoblju, donio nešto novo i odveo nas u Rusiju. Mislim da svi radimo dobro."

O kapetanu Luki Modriću ima samo riječi hvale.

"Suvišno je pričati o Luki Modriću jer on priča sam za sebe i on to pokaže na terenu. On je naš vođa i karakter te zaslužuje sve pohvale kao osoba i kao profesionalac."

Rusiju nikako ne treba podcijeniti, posebno jer je domaćin turnira.

"Maksimalno cijenimo momčad Rusije koja se nije slučajno našla u četvrtfinalu. Imat će veliku podršku s tribina jer su domaćini, ali to ne utječe toliko na nas jer se na terenu to toliko ne čuje. Koncentrirani smo samo na sebe i uvjeren sam da možemo proći."

Prokomentirao je Vrsaljko i utakmicu protiv Danske, kao i koliko će vremenski uvjeti utjecati na utakmicu u subotu.

"Sama utakmica nije bila lijepa za oko, ali u ovakvim utakmicama ostvaruju se uspjesi na turniru. Uvjeti će biti malo teži nego što su tamo bili, kako nama tako i njima. Moramo to izgurati, ali to nam nije alibi", zaključio je Vrsaljko.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!