Nogomet

Rakitić: "Želimo ići dalje, ovo ne želimo propustiti"

Petar Jenjić • petak, 06.07.2018.
Rakitić: "Želimo ići dalje, ovo ne želimo propustiti"
Foto: FaH

Uz izbornika Dalića na konferenciji za medije bio je i Ivan Rakitić koji je kazao kako rusku reprezentaciju poznaju jako dobro. Hrvatski nogometaš istaknuo je kako velike utakmice nije isto igrati u klubu i u reprezentaciji te da jedva čeka da susret krene...

"Uživat ćemo u svakom trenutku"

"Za nas je najvažnije da smo stigli do četvrtfinala i da mi razmišljamo o sebi, a ne o protivniku s kojim igramo. Uživat ćemo u svakom trenutku, kao što smo igrali protiv Brazila prije četiri godine. Želimo odigrati svoju najbolju utakmicu i da prođemo dalje."

O Mariju Mandžukiću

"Mandžukić svojim pristupom jako je bitan igrač, na njega se uvijek možete osloniti. Sretni smo što je s nama, što je jako raspoložen i spreman, a takvog ga želimo vidjeti i sutra."

Rusija je dobro analizirana

"Poznajemo sve igrače i dobro smo informirani kako igraju. Jako ozbiljna reprezentacija koja je zaslužila biti tu gdje jest. Želimo ići dalje i to ne želimo propustiti sutra."

Vezni red igrat će važnu ulogu

"Radimo na komunikaciji u svakoj utakmici, da u svakom trenutku znamo što radimo i kako ćemo se postaviti u obrani. U veznom redu bitno je da smo kompaktni, da smo uvijek jedni blizu drugih, kako u obrani, tako i u napadu. Uživanje u nogometu nije samo kada napadaš i zabijaš, već i kada se braniš pa osjetiš zajedništvo s ostalim suigračima."

Utakmice za reprezentaciju uvijek su posebne

"Sve velike utakmice u klubovima nisu iste kao one u reprezentaciji, to je nešto posebno za sve nas jer imamo tu mogućnost da pokažemo cijelom svijetu kako smo dobri i moćni zajedno. Za sada, emocije su u redu, ali sve više se osjeća da se utakmica bliži. Jedva čekamo da krene i uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe kako bi usrećili sve ljude koji su uz nas", zaključio je Rakitić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!