Nogomet

Telegraph: "Engleska je pokleknula protiv čudesne sportske nacije sa samo 4.1 milijunom stanovnika"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 11.07.2018.
Telegraph: "Engleska je pokleknula protiv čudesne sportske nacije sa samo 4.1 milijunom stanovnika"
Foto: FaH

Otočki mediji uglavnom se bave analizom igre engleske reprezentacije, ali morali su priznati Hrvatskoj kako je pokazala karakter i napravila čudo...

Guardian kao i ostali engleski mediji usredotočio se na igru Engleske, ali je uspio izvući i par pohvala za Hrvatsku te dodaje kako možda i ima dovoljno hrabrosti za otići do kraja.

"Hrvatska je ta koja se vraća na Lužnjiki u nedjelju kako bi se suprotstavila Francuskoj u finalu, a ovo je dokaz da možda ima i dovoljno hrabrosti kako bi ispunila svoje snove. Ključni trenutak došao je u 109. minuti kada je pogodak postigao Mario Mandžukić koji je vukao ozljedu i taj pogodak pokazuje kakav karakter ima ova momčad."

Telegraph se nije okomio na englesku reprezentaciju već je i hvalio Hrvatsku koju je nazvao čudesnom sportskom nacijom.

"Engleska se oprostila od sna o naslovu prvaka porazom u produžetku pogotkom Marija Mandžukića, ali ne kao neke ranije engleske reprezentacije. Bila je to još jedna hrabra predstava Southgateove momčadi koja je pokazala da ima mjesta u svjetskoj eliti, no ovaj put pokleknula je protiv čudesne sportske nacije sa samo 4.1 milijunom stanovnika, koja će igrati u finalu protiv Francuske."

Guardian ističe kako je Engleska ispustila pobjedu u prvom poluvremenu, u nastavku susreta Hrvatska je bila ta koja je bila bolja.

"Ove večeri prilika je skliznula kroz prste Southgateove momčadi. Engleska je dominirala u prvom poluvremenu, ali nakon toga polako je gurana unazad voljom hrvatske momčadi koju je predvodio Luka Modrić koji je lukavo preskakao sve prepreke."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!