Nogomet

Marca: "Dobra stvar za nogomet je što se još ne vraća kući, a Modrić zaslužuje uzeti sve"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
Marca: "Dobra stvar za nogomet je što se još ne vraća kući, a Modrić zaslužuje uzeti sve"
Foto: FaH

"Luka Modrić zaslužuje finale, naslov prvaka, Zlatnu loptu i sve što može dobiti." Marca je oduševljena izvedbom Hrvatske na ovom Prvenstvu i nije prvih put da sipa pohvale...

Poruke iz Španjolske uoči susreta govorile su kako je ogroman dio Španjolaca svim srcem uz Hrvatsku, a pokazivali su to i njihovi mediji koji su objektivno najavljivali dvoboj, bez ikakvih podcjenjivanja i gledanja isključivo na reputaciju.

Marca je jasno poručila: "Završnica, produžetak, umor, izgubljena lopta, asistencija Perišića, Mandžukić i Hrvatska, zemlja od četiri i pol milijuna stanovnika, zaslužila je mjesto u finalu protiv Francuske. Dobra stvar za nogomet je što se još ne vraća kući."

Englezi su dobili dio pohvala, posebno Gareth Southgate za kojeg smatra kako zaslužuje kip u sredini Hyde Parka nakon što je radikalnim promjenama potpuno promijenio izgled ove reprezentacije.

Naravno, kao i obično oduševljeni su Lukom Modrićem kojeg vide glavnim kandidatom za osvajanje Zlatne lopte.

"Momčadski igrač poput Luke Modrića zaslužuje puno više priznanja. Igrač koji svoje suigrače čini boljima jednostavno mora biti na pravi način nagrađen. Svi veliki napadači izuzev Griezmanna i Mbappea su van borbe za titulu i Modrić je veliki kandidat za osvajanje Zlatne lopte."

Mario Mandžukić donio je Hrvatskoj ulazak u finale i ako nije već ranije svojim nastupima u Rusiji, sada je potpuno začepio usta kritičarima.

"Mandžukić je igrač kojeg svaki trener želi u momčadi. Trčanje, presing, borbenost, završnica, fizička igra i prava napast za protivničke braniče. Igrač Juventusa je tipičan primjer igrača kojeg morate dva puta nokautirati da bi ga dokrajčili. Koliko god puta završio na zemlji i udaraca primio, uvijek ima još onaj jedan atom snage za potrošiti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!