Nogomet

Le Figaro ključnima proglasio Vrsaljka i Perišića, a pokopao Kanea i Hendersona

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.07.2018.
Le Figaro ključnima proglasio Vrsaljka i Perišića, a pokopao Kanea i Hendersona
Foto: FaH

Francuzi su sljedeći hrvatski protivnik, a u dvoboju polufinala sve su pohvale pokupili Dalićevi izabranici, a pokude Southgateovi...

Francuski Le Figaro pluseve je podijelio Hrvatima, a minuse Englezima. Tops i flops, popularna rubrika podijeljena je prema zaslugama i ne preostaje nam ništa drugo nego se apsolutno složiti s cijenjenim medijem našeg posljednjeg protivnika.

"Hrvatska se napokon probudila u posljednjih pola sata regularnog dijela. Konkretizirano je to od strane Ivana Perišića koji je akrobatskim pogotkom donio poravnanje, a igrač milanskog Intera terorizirao je protivnike po lijevoj strani. On je i proslijedio loptu prema Mandžukiću kod drugog gola i u samo nekoliko minuta izbrisao razočaravajuće ranije nastupe."

Osim Perišića, Le Figaro hvali i Šimu Vrsaljka koji je bio pod ogromnim upitnikom za nastup u ovom susretu, ali je stisnuo zube i odigrao sjajno.

"Šime Vrsaljko odigrao je ključnu ulogu kod dvije izuzetno bitne akcije. Prvo je savršeno centrirao kod izjednačujućeg pogotka Ivana Perišića, a onda je u produžetku s gol linije odbio udarac glavom Stonesa."

Za Engleze pohvala nije bilo. Harry Kane i Jordan Henderson posebno su se našli na udaru.

"Već protiv Švedske Kane nije bio onakav kakvog ga poznajemo. Nije iskoristio prilike u kojima se našao i bio je vrlo loš u dodavanjima, imao je samo 55 posto točnih lopti. Nestao je. Henderson je dobro krenuo i odradio dobro prvo poluvrijeme, ali sve se promijenilo u drugom dijelu. Liverpoolov igrač na kraju je imao razočaravajuću statistiku, samo 22 posto osvojenih duela i svega osam osvojenih lopti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!