Nogomet

Southgate: "Svjestan sam da smo izgubili ogromnu utakmicu i teško mi je utješiti igrače nakon ovoga"

Jan Šneler • četvrtak, 12.07.2018.
Southgate: "Svjestan sam da smo izgubili ogromnu utakmicu i teško mi je utješiti igrače nakon ovoga"
Foto: FaH

Izbornik Engleske Gareth Southgate, kao uostalom i svi engleski igrači, bio je neutješan nakon jučerašnjeg polufinalnog poraza od Hrvatske...

Polufinalni poraz Engleska jasno nije prihvatila najbolje. Bilo je vidljivo na licima igrača kako su im sve lađe potonule i pravo je pitanje imaju li Englezi uopće šanse u borbi za treće mjesto. Kao što su isticali brojni Vatreni iz 1998., u utakmici za treće mjesto važna je kvaliteta, ali je presudno može li se momčad psihološki oporaviti. Kako sada stvari stoje, riječi izbornika Garetha Southgatea ne bude optimizam.

"Ne postoji ništa što mogu reći igračima kako bi se osjećali bolje nakon ovakvog poraza. Svjestan sam da smo izgubili ogromnu utakmicu. Ne smijemo zaboraviti priliku koju smo imali i trenutno svi osjećamo bol poraza. Jesmo li mislili da ćemo biti u ovoj poziciji? Realno, nitko od nas nije. Vratite se godinu i pol unatrag i razmislite. Nitko ne bi očekivao da ćemo biti u polufinalu Svjetskog prvenstva", rekao je Southgate.

Englezi se neće lako oporaviti od ovog poraza jer smatraju kako su imali povijesnu priliku da preko Hrvatske dođu do finala. Naravno, njihovim bahatim i licemjernim medijima nije nimalo problematično napisati da su morali "samo" Hrvatsku pobijediti da uđu u finale. Southgate koji se trudi biti što mirniji i skromniji, ima jako težak zadatak prije subotnjeg ogleda s Belgijom.

"Kad smo već došli do ovdje, mislili smo da možemo pobijediti. Imali smo priliku kakvu je samo jedna engleska momčad iskoristila. Još uvijek smo tek treća engleska momčad koja je ušla u polufinale i trebamo biti ponosni na to. Ipak, kada smo stigli do ove točke, nadali smo se da ćemo iskoristiti životnu šansu. Teško nam je svima. Svlačionica je jako ružno mjesto u ovom trenutku", zaključio je engleski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo12.07.2018. u 09:18
    Brexit je upravo dobio novu dimenziju...
    Spoljo