Nogomet

Mourinho: "Engleska se može vratiti ponosna, a Hrvatska u finalu je nešto veličanstveno"

Petar Jenjić • četvrtak, 12.07.2018.
Mourinho: "Engleska se može vratiti ponosna, a Hrvatska u finalu je nešto veličanstveno"
Foto: EPA

Unatoč porazu od Hrvatske Jose Mourinho vjeruje kako ova engleska reprezentacija ima razloga za optimizam u budućnosti...

Put Engleske na Svjetskom prvenstvu stao je u polufinalu, a Gordi Albion protiv Belgije igrat će za treće mjesto. Ipak, portugalski stručnjak Jose Mourinho vjeruje kako, unatoč svemu, imaju razloga biti optimistični.

"Engleska ima razloga za plakati jer je bila jako blizu finala, ali isto tako ima razloga biti optimistična. Momčad je napredovala jako puno od prošlih natjecanja. Mlada je to ekipa i većina će igrati i na sljedećem Prvenstvu s više iskustva iz klubova."

"Igrači i svi koji su u ovome sudjelovali, imaju razloga vratiti se kući ponosni nakon što su dali sve od sebe i učinili zemlju ponosnom."

Za Mourinha nema dvojbe tko treba voditi Gordi Albion u narednom periodu.

"Da sam na čelu Engleskog nogometnog saveza, nema sumnje kako bi ostavio Garetha Southgatea i Stevea Hollanda i dao im šansu da odvedu momčadi na Europsko i Svjetsko prvenstvo."

Poraz Engleske značio je i hrvatsku pobjedu koja je tako ušla po prvi puta u finale Svjetskog prvenstva.

"To je veliko postignuće za zemlju kojoj domaće prvenstvo nije toliko jako i gdje većina igrača u inozemstvu jer kada radite izvan svoje zemlje, osjećate se drugačije. Za njih koji su odveli svoju Hrvatsku u finale je nešto veličanstveno", zaključio je Mourinho u razgovoru za RT.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!