Nogomet

Gary Neville: "Hrvatska zaslužuje poštovanje, ali utakmica se činila kao borba između srednje i superteške kategorije"

Petar Jenjić • nedjelja, 15.07.2018.
Gary Neville: "Hrvatska zaslužuje poštovanje, ali utakmica se činila kao borba između srednje i superteške kategorije"
Foto: FaH

Nekadašnji engleski nogometaš Gary Neville u razgovoru za ITV nije bio toliko impresioniran igrom Hrvatske, ističući kako je Francuska držala utakmicu pod kontrolom...

Iako je bilo određenih sudačkih previda u prvom poluvremenu, to nije promijenilo mišljenje Garyja Nevillea koji je istaknuo kako je Francuska zasluženo osvojila naslov svjetskog prvaka.

"Postoji određena mrlja zbog odluke o penalu u prvom poluvremenu, ali u konačnici mislim kako je bolja momčad pobijedila. Svladati Argentinu s Leom Messijem, Urugvaj s Luisom Suarezom, Belgiju s Edenom Hazardom Kevinom De Bruyneom, Romelu Lukakuom. Prošli su kroz sve to."

"Mogu pobijediti svaki tip utakmice, nemaju samo tehnički dobre igrače poput Mbappea i Antoinea Griezmanna, već su uz to i vrlo čvrsti i izdržljivi."

Neville se osvrnuo i na igru Hrvatske za koju tvrdi da ima pravo biti tužna, ali istaknuo kako je u finalu Francuska igrala puno bolje.

"Hrvati će biti tužni, reći će da su bili jako čvrsti, ali mislim da, bez obzira na to što bi se možda dogodilo, Francuska bi se uspjela izvući. Hrvatska zaslužuje poštovanje, ali utakmica se činila kao borba između srednje i superteške kategorije. Francuska je bila moćna, zadavši nekoliko jakih udaraca."

"Navikli smo se razmišljati kako je veći broj posjeda lopte dominantni faktor još od Španjolske i onog što je Pep Guardiola radio. Nemojte dopustiti da vas posjed Hrvatske uvjeri kako Francuska nije bila u kontroli utakmice. Bila je najbolja momčad na Prvenstvu i ovo je na kraju i zaslužila", zaključio je Neville za ITV.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!