Nogomet

Giroud: "Ako zadržimo ovaj mentalitet, možemo dominirati još godinama"

Jan Šneler • ponedjeljak, 16.07.2018.
Giroud: "Ako zadržimo ovaj mentalitet, možemo dominirati još godinama"
Foto: FaH

Svjetsko prvenstvo u Rusiji je gotovo, medalje su podijeljene i dojmovi se još zbrajaju. Napadač Francuske i engleskog Chelseaja, Olivier Giroud, smatra kako je ovo tek početak kraljevanja Tricolora...

Iako su svi analitičari složni kako Francuska nije bila bolja momčad u jučerašnjem finalu, mora se priznati kako su vrlo pragmatičnom i ubitačnom igrom došli do naslova prvaka. Francuzi su zaslužili naslov iako njihova igra nije bila na razini koju bismo očekivali od pobjednika Svjetskog prvenstva.

Jedan od aktera jučerašnjih događaja Olivier Giroud u razgovoru za Standard Sport otkrio je kako misli da je ovo tek početak vladanja Francuza. Giroud će ući i u anale svjetskog nogometa kao napadač koji je odigrao gotovo sve utakmice Svjetskog prvenstva, a da nije uputio niti jedan udarac u okvir vrata.

"Samo je nas petero u ovoj momčadi koji smo stariji od 30 godina. Imamo nevjerojatnu generaciju s mladim i talentiranim igračima i zato smatram da možemo još puno toga osvajati u budućnosti. Ako zadržimo ovaj mentalitet, s našom kvalitetom, možemo dominirati još godinama", rekao je francuski napadač za Standard Sport.

Francuska doista ima fenomenalnu generaciju i uvjereni smo kako bi s daleko ljepšim i ofenzivnijim nogometom bili još opasniji i konkretniji. Ipak, ne može se ništa zamjeriti niti izborniku Didieru Deschampsu koji je svojim načinom igre došao do naslova prvaka.

Veselja u Francuskoj ne nedostaje, jednako kao što se hrvatski gradovi spremaju za doček srebrnih Vatrenih, tako i Francuze očekuju stotine tisuća razdraganih navijača. Giroud ne skriva kako je ovo ostvarenje njegovih snova i najvažniji trenutak njegove karijere.

"Ovo je primjer kako se snovi ostvaruju. Moj dobar prijatelj rekao mi je kad sam bio mali, da ću jednog dana osvojiti Svjetsko prvenstvo. Rekao mi je: 'Idemo napraviti to danas'. Ponosan sam na svoju obitelj, svoje prijatelje, sve ljude koji su nas podržavali. Ponosni smo što smo pobjedu donijeli francuskom narodu", zaključio je Giroud.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!