Nogomet

VIDEO: Klafurić i Antolić u velikim problemima, Slovaci šokirali Varšavu

Branimir Korać • srijeda, 25.07.2018.
VIDEO: Klafurić i Antolić u velikim problemima, Slovaci šokirali Varšavu
Foto: EPA

Osim dvoboja između Dinama i Hapoela Beer Sheve, odigrano je još šest susreta drugog pretkola Lige prvaka. Najveće iznenađenje priredio je Spartak Trnava slaveći u Varšavi protiv Legije...

Sezona je tek počela, a Dean Klafurić već se nalazi pod pritiskom. Poljaci baš i nemaju previše strpljenja, a Legia je izgubila u finalu Superkupa od skromne Arke, na startu prvenstva na svom stadionu protiv Zaglebieja, a sada i u drugom pretkolu Lige prvaka u Varšavi protiv Spartaka Trnave s 2:0.

Slovaci su tako priredili jedno od većih iznenađenja, Legia je u ovaj dvoboj ušla kao priličan favorit, ali nije to i potvrdila. Taktički je Trnava odigrala odličnu utakmicu, prijetila je i zabijala, a Legia je bila vrlo neučinkovita. Obrana je puno griješila, napadači nisu bili opasni, a Arkadiusz Malarz s nekoliko obrana spriječio je i teži poraz.

Trnava je povela već u 16. minuti iz kontranapada, obrana domaćina nije zatvorila Erika Grendela koji je opalio s 18 metara i pogodio kut domaćeg gola. Konačnih 2:0 postavio je Jan Vlasko u 93. minuti, vratar je ispucao loptu, obrana Legije još jednom je loše reagirala, a Vlasko lobovao istrčalog vratara za veliku prednost.

U domaćem sastavu Domagoj Antolić odigrao je svih 90 minuta.

Crvena zvezda nije imala nikakvih problema protiv Suduve. Osjetna razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi i potpuno zaslužena, ali i očekivana pobjeda Beograđana.

Od početka do kraja susreta sve je prolazilo u znaku domaćina, Suduva je vrlo rijetko uopće dolazila pred kazneni prostor Crvene zvezde, a najzaposleniji igrač na terenu bio je vratar gostiju Ivan Kardum, nekadašnji član Osijeka.

Kardum je još dosta toga i obranio dok je Borjan na drugoj strani bio potpuno nezaposlen i dosađivao se svih 90 minuta. Dvostruki strijelac za Zvezdu bio je Nemanja Radonjić, a jedan pogodak dodao je Lorenzo Ebecilio.

Cijelu utakmicu kod Litavaca odradili su Kardum i Andro Švrljuga.

Kako je Dinamo već jednom nogom zakoračio u treće pretkolo Lige prvaka, s posebnim zanimanjem pratit će se uzvrat između Astane i Midtjyllanda. Bolji iz tog dvoboja igrat će vrlo vjerojatno protiv Dinama, a potpuno je otvoreno tko će to biti. Astana je na svom stadionu slavila s 2:1 i uzvrat će tek ponuditi putnika za dalje.

Kazahstanci su bili opasniji protivnik i stvorili više prilika, a dvostruki strijelac na kraju je bio Mađar Laszlo Kleinheisler koji je drugi pogodak postigao u sudačkoj nadoknadi. Važan pogodak za Dance početkom drugog dijela zabio je Gustav Wikheim. Kod domaćina cijelu utakmicu odigrao je Marin Tomasov.

Identičnim rezultatom okončan je i dvoboj između PAOK-a i Basela što također ostavlja sve otvorenim uoči uzvrata na St. Jakob Parku. Švicarci su upisali rezultat koji im daje nadu u prolaz, to im je bio i cilj nakon što su doputovali u Solun prilično oslabljeni bez Kuzmanovića, Xhake i Widmera.

Jose Canas i Aleksandar Prijović zaslućni su za oba pogotka Grka, Prijovićev je stigao deset minuta prije kraja, ali samo dvije minute nakon njega Albian Ajeti smanjio je na 2:1 i potpuno otvorio uzvrat.

Otvoren i zanimljiv dvoboj odigrali su Škendija i Šerif, a Škendija je upisala tijesnu pobjedu 1:0. Šerif pod vodstvom Gorana Sablića može žaliti za propuštenim prilikama, ali i Makedonci su mogli postići i pokoji gol više.

Ovako su zabili samo jednom i to preko svog najopasnijeg igrača Besarta Ibraimija. Kod Šerifa su nastupili svih 90 minuta Ante Kulušić, Zvonimir Mikulić i Antun Palić.

1:0 završilo je i u Cluju, samo tamo su slavili gosti. Malmö je došao do prednosti uoči uzvrata na svom terenu, a pobjedu mu je donio golom u 45. minuti Carlo Strandberg. Damjan Đoković kod Cluja je odigrao prvo poluvrijeme, a Mate Maleš ušao je u 60. minuti.

Drugo pretkolo Lige prvaka, prve utakmice:
Legia - Spartak Trnava 0:2
Crvena zvezda - Suduva 3:0
Astana - Midtjylland 2:1
PAOK - Basel 2:1
Škendija - Šerif Tiraspol 1:0
CFR Cluj - Malmö 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!