Nogomet

Bjelica: "Zadovoljan sam, ali možemo još i bolje. Svima nam raste samopouzdanje ovakvom pobjedom"

Jan Šneler • utorak, 24.07.2018.
Bjelica: "Zadovoljan sam, ali možemo još i bolje. Svima nam raste samopouzdanje ovakvom pobjedom"
Foto: FaH

Posljednji put kada je Dinamo na svom terenu porazio protivnika s pet pogodaka razlike bilo je u studenom 2004. godine kada je poražen Beveren...

Fantastična predstava Dinama, prekrasna atmosfera na Maksimiru i odličan ulaz u novu sezonu definitivno su znak kako zagrebački klub ove godine izgleda jako dobro. Prerano je govoriti o nekim duljim prognozama i ozbiljnije analize raditi na uzorku jedne utakmice, ali pobjeda od pet razlike oduševila je sve, pa tako i trenera Nenada Bjelicu.

"Zadovoljan sam nakon pobjede 5:0 protiv moćnog protivnika. U početku smo se trebali priviknuti na drugi sistem koji su oni igrali. To nam je stvaralo problema, ali nakon prvog gola, utakmica se drugačije otvorila. Znali smo da ukoliko budemo perfektni u defenzivi, da ćemo dobiti svoje šanse u napadu. Moram biti zadovoljan s rezultatom, s igrom svoje momčadi i s borbom. Želim da svaka sljedeća utakmica bude ovakva. Hvala i publici koja je bodrila momčad od prvog do posljednjeg trenutka", rekao je trener Modrih.

Dinamo je izgledao raspoloženo u oba pravca. Teško je izdvojiti najboljeg igrača jer su svi dali svoj maksimum i fizički izgledali sjajno. Taktički, Izraelci naprosto nisu mogli parirati Dinamu te je s te strane trener Bjelica napravio sjajan posao.

"Imali smo novu obranu danas, s tri nova igrača i izuzmemo li onu jednu situaciju u prvom poluvremenu, smatram da su odigrali perfektno. Obrana je dobro izgledala. U napadu su svi bili dobri, vrlo agresivni. Ademi je postigao dva gola s pozicije zadnjeg veznog. Vjerujemo da možemo bolje igrati, ali svi skupa smo sami sebi bili nepoznanica. Poslije prvog gola pokazali smo pravo lice i nadam se da će tako biti i u sljedećim utakmicama", dodao je Bjelica.

Primjetno je bilo da u nekim trenucima Dinamo svjesno prepušta protivniku loptu pokušavajući pronaći prostor za kontru i polukontru. To je bilo iznimno uspješno jer su se nekoliko puta Modri našli u odličnim prigodama. Bjelica je istaknuo kako to nije bilo stihijski.

"U drugom dijelu, kod 2:0, rekli smo da ukoliko budemo gusti u defenzivi, da ćemo ih probati iznenaditi u kontrama. Tu smo i vidjeli njihove slabosti u obrani. Oni su u napadu ekipa koja voli kombinirati, vrlo su nezgodni, ali znali smo da imaju u obrani neke slabosti. Svima nam raste samopouzdanje s ovakvom pobjedom. Vjerujem u te dečke, u svakoga od njih i siguran sam da ćemo imati još ovakvih kvalitetnih utakmica. Definitivno nam to daje vjetar u leđa", istaknuo je trener Dinama.

Na kraju, Dinamo očekuje ogled protiv Rudeša u petak te je jasno kako će prva postava izgledati bitno drugačija. Dinamo ove sezone može računati na vrlo širok kadar kvalitetnih i mladih igrača i s te strane trener ima slatke brige.

"Može se dogoditi da u petak igra jedna drugačija ekipa Dinama", zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!