Nogomet

Klafurić objasnio zašto je Legia izgledala loše: "Igrači su povraćali tijekom noći"

Branimir Korać • srijeda, 25.07.2018.
Klafurić objasnio zašto je Legia izgledala loše: "Igrači su povraćali tijekom noći"
Foto: EPA

Legia je upisala poraz u Varšavi u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka protiv Spartaka Trnave. Trener Legije Dean Klafurić nakon susreta objasnio je razlog problema svoje momčadi...

Igrači Legije u dvoboj nisu ušli spremni, Dean Klafurić potvrdio je kako je dobar dio njih imao problema s virusom, a morali su igrati jer već ima dosta problema s ozljedama.

"Nisam tip koji traži alibije, ali moram objasniti zašto su moji igrači na terenu izgledali kako su izgledali. To nije alibi nego istina. Imali smo problema s nekim virusom i mnogi igrači i članovi stručnog stožera tijekom noći su povraćali i imali visoku temperaturu te moram zaštititi svoje igrače zbog nastupa na terenu. Oni su dali svoj maksimum, ali u ovom teškom trenutku tako su izgledali. Nismo imali energije, agresivnosti, kada ste bolesni, ne možete igrati."

Unatoč ovom visokom porazu, Klafurić i dalje vjeruje u prolaz.

"Mi još uvijek vjerujemo i znamo da možemo proći u sljedeću rundu. Znam da moji igrači mogu u Trnavi slaviti s tri i više golova razlike. Imali smo primjera u povijesti, svi se sjećamo finala Lige prvaka i dvoboja između Liverpoola i Milana gdje je bilo 3:0 na poluvremenu pa se sve okrenulo. Čestitam Spartaku, ali mi smo bolja momčad i imamo još 90 minuta. Moramo oporaviti igrače nakon ovog problema, pripremiti se za prvenstveni dvoboj s Koronom, a onda i za uzvrat."

Iako je upisao poraze u Superkupu, prvom kolu prvenstva i sada protiv Spartaka, Klafurić ne zamjera igračima i vjeruje da moraju proraditi.

"U svim tim utakmicama stvorili smo puno prilika i zato sam optimist. Za ovu utakmicu sam objasnio u čemu je bio problem, nismo mogli trčati, nije bilo energije. Igrači su pokušavali, pa svi sanjaju igrati u Ligi prvaka, borimo se za to i nismo se prestali boriti. Protiv Spartaka zbog toga nije bilo puno prilika, ali protiv Arke i Zaglebieja smo imali puno udaraca i čistih prilika do kojih smo došli kroz kombinatoriku."

"Carlitos, Antolić, Kante, Szymanski, Malarz svi su oni tijekom noći imali problema. Ako ste bolesni, neki ljudi to ne osjete toliko, poput mene, ali osjete slabost. Ne znamo koji je razlog virusa."

Postavilo se i pitanje ostanka na klupi nakon ovih neuspjeha.

"Pod ugovorom sam s Legijom i radim kao da ću ovdje ostati 100 godina, ali znam što je nogomet i kakav je to posao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!