Nogomet

VIDEO: Juventus i Tottenham uvjerljivi, Benfica i United slavili nakon jedanaesteraca

Jan Šneler • četvrtak, 26.07.2018.
VIDEO: Juventus i Tottenham uvjerljivi, Benfica i United slavili nakon jedanaesteraca
Foto: EPA

Fantastične dvoboje mogli smo gledati u ranim jutarnjim satima na International Champions Cupu koji se održava u SAD-u...

Slično kao u završnici nekog europskog natjecanja, gledatelji su mogli pratiti dvoboje velikih europskih klubova. U razmaku od četiri sata igrali su Juventus i Bayern, Borussia Dortmund i Benfica, Manchester City i Liverpool, Roma i Tottenham te Milan i Manchester United.

Najuvjerljiviji je bio Tottenham koji je s 4:1 svladao Romu. Iako su Rimljani poveli već u trećoj minuti preko Patrika Schicka, Spursi su brzim udarom uzvratili te za manje od pola sata vodili s 3:1. Na samom kraju prvog dijela, Tottenham je došao do novog pogotka te je potvrdio pobjedu. Po dva pogotka postigli su Fernando Llorente i Lucas. Napomenimo još kako je Ante Ćorić u dresu Rome nastupio posljednjih pola sata.

U Philadelphiji su snage odmjerili Juventus i Bayern hrvatskog trenera Nike Kovača. Iako su Bavarci bili bolji i puno aktivniji u drugom dijelu susreta, dva pogotka Juventusa u prvom poluvremenu odredila su tijek susreta. Mladi napadača Juventusa, Andrea Favilli postigao je oba pogotka i doveo Staru Damu u lagodnu situaciju.

U New Jerseyu, pred više od 50 000 gledatelja, Liverpool je predvođen svojim sjajnim napadačkim dvojcem uspio svladati engleskog prvaka, Manchester City. Sve se događalo u drugom dijelu. U 57. minuti Leroy Sane doveo je City u vodstvo, no šest minuta kasnije Mohamed Salah vraća sve na početak. Debelo u sudačkoj nadoknadi, pogotkom iz kaznenog udarca, Sadio Mane postigao je drugi pogodak za Liverpool i donio pobjedu svojoj momčadi.

Zanimljiv je bio i dvoboj Borussije Dortmunda i Benfice koji je završio raspucavanjem jedanaesteraca. Nijemci su vodili s 2:0 nakon svega 22 minute igre. Oba pogotka postigao je mladi veznjak Maximilian Philipp i tako najavio dobru utakmicu za Dortmund. Ipak, u nastavku susreta, prvo je Andre Almeida smanjio, da bi Alfa Semedo golom u 69. minuti donio izjednačenje Benfici.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima je preciznija bila portugalska momčad te je s 3:4 u jedanaestercima slavila.

Slična situacija kao u prethodnoj utakmici dogodila se u Carsonu gdje su se ogledali Milan i Manchester United. Utakmica je krenula furiozno. Prvo je u 12. minuti Alexis Sanchez doveo United u vodstvo, da bi tri minute kasnije Suso izjednačio. Taman kad su se očekivala dodatna uzbuđenja, utakmica je ušla u mirnije vode te se rezultat više nije mijenjao.

Ako utakmica već nije bila najbolja, onda je sve nadoknađeno izvođenjem jedanaesteraca. Rijetko kada se to vidi, ali danas ujutro su neki igrači morali i dva puta pucati kaznene udarce. Čak je 26 penala bilo izvedeno. Milan je promašio pet, United četiri. Istaknimo kako je Nikola Kalinić ušao u igru u 75. minuti te je za milansku momčad pogodio jedanaesterac u raspucavanju. Alen Halilović cijeli susret odgledao je s klupe.

International Champions Cup:
Juventus - Bayern 2:0
Borussia Dortmund - Benfica 2:2 (nakon jedanaesteraca: 3:4)
Manchester City - Liverpool 1:2
Tottenham - Roma 4:1
Milan - Manchester United 1:1 (nakon jedanaesteraca: 8:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!