Tenis

Basilašvili iznenadio Cuevasa, Bedene i Gasquet predali

Jan Šneler • četvrtak, 26.07.2018.
Basilašvili iznenadio Cuevasa, Bedene i Gasquet predali
Foto: EPA

Prilično zanimljiv bio je dan na ATP turniru u Hamburgu gdje su odigrani preostali dvoboji drugog kola...

Velika iznenađenja dogodila su se danas na ATP turniru u Hamburgu. Iako su Pablo Cuevas i Richard Gasquet glasili za favorite, Nikoloz Basilašvili i Nicolas Jarry prošli su dalje. Ipak, treba naglasiti kako meč Jarryja i Gasqueta nije niti počeo jer je francuski tenisač predao meč.

Cuevas je odlično otvorio meč protiv Basilašvilija i došao rano do breaka, no gruzijski tenisač uspješno se vratio i čak došao do dvije set lopte u 10. gemu. Tie-break je ponovno bolje otvorio Cuevas i vodio sa 6:1. Imao je čak pet set lopti, no Basilašvili nije odustajao te je nevjerojatnim osvajanjem sedam poena u nizu, došao do seta.

Nakon tako odigrane završnice, bilo je jasno kako će Gruzijac s još više samopouzdanja ući u drugi set. Došao je do breaka u sedmom gemu te imao dvije meč lopte dva gema kasnije. To nije uspio iskoristiti, no svoj servis nije gubio te je sa 6:4 zasluženo došao do pobjede u današnjem meču.

Već smo naglasili kako je Gasquet predao meč i prije početka, no Aljaž Bedene to je učinio sredinom drugog seta. Protiv Pabla Carrena-Buste nije imao nikakvih šansi. Španjolac je bio dominantan i dva puta je došao do breaka u prvom setu. Slovenski tenisač imao je nekoliko šansi za povratak, no nije uspio iskoristiti priliku. Carreno-Busta je sa 6:2 osvojio prvi set, a nakon dva breaka u drugom setu i vodstva 4:0, Slovenac je odlučio predati meč.

Najlakši posao danas imao je Dominic Thiem koji je za 72 minute sredio australskog tenisača Johna Millmana. Prvi nositelj turnira glatko je došao do dva breaka već u prvih pet gemova. Millman je imao 0:40 i tri break prilike u sljedećem gemu, no Thiem se uspio obraniti. Sa 6:2, Austrijanac je zaključio prvi set.

U nastavku meča, slična priča. Dva breaka, rutinska igra i bez velikih problema još jedno osvajanje seta sa 6:2 i prolazak među osam najboljih.

ATP Hamburg, 2. kolo:
Pablo Cuevas (Urugvaj) - Nikoloz Basilašvili (6)6:7 4:6
Nicolas Jarry (Čile) - Richard Gasquet (Francuska, 7) Gasquet predao meč
Pablo Carreno-Busta (Španjolska, 3) - Aljaž Bedene (Slovenija) 6:2 4:0* *predaja
Dominic Thiem (Austrija, 1) - John Millman (Australija) 6:2 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!