Nogomet

Kopić: "Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje"

Petar Jenjić • četvrtak, 26.07.2018.
Kopić: "Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje"
Foto: FaH

Željko Kopić nakon utakmice osvrnuo se na igru svoje momčadi ističući kako vjeruje da će u uzvratu uspjeti izboriti prolazak dalje. Posebno se osvrnuo na vratara Josipa Posaveca koji je već donio dodatnu kvalitetu, kao i na Antu Palaversu koji je kao 18-godišnjak krenuo od prve minute...

Trener Hajduka Željko Kopić nakon utakmice je kazao kako žali za još ponekim pogotkom, ali da je momčad pokazala kvalitetu više.

"Imali smo dosta problema s tempom na loptu u prvom poluvremenu. Nismo okretali strane, niti previše kreirali. I zbog terena smo previše lopte usmjeravali prema natrag jer smo htjeli poneko sigurno dodavanje, ali to je omogućilo Slaviji da bude obrambeno stabilnija. U drugom dijelu u igru smo uveli Saida da čuva loptu i da budemo opasniji, a zatim i Bašića. Protivnik je malo pao kondicijski i sigurno smo mogli postići još poneki gol u drugom poluvremenu. Pokazali smo kako smo kvalitetnija momčad i vjerujem da ćemo uspjeti izboriti prolazak dalje."

"Kada igrate protiv defenzivnog protivnika, morate preuzeti određeni rizik, a još nismo imali brži i kvalitetniji protok lopte. Ipak, u drugom poluvremenu i to smo uspjeli popraviti", dodao je Kopić, a zatim i odgovorio hoćemo li gledati bolji Hajduk u uzvratu: "Vidjet ćemo hoće li oni igrati defenzivnije pa čekati završnicu utakmice, ali mislim da će tamo biti bolji teren, a oni malo otvoreniji te da ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat."

Odlazak Radoševića

Osvrnuo se Kopić i na odlazak Josipa Radoševića u danski Brondby.

"Radošević je bio jedan od glavnih igrača, a već sam rekao kako klub ima svoje potrebe i da će zbog tih potreba biti i izlaznih transfera. Vjerojatno će ih biti još, a i to je odgovor na veliki broj igrača na pripremama. Josipu hvala na svemu i želim mu puno sreće u nastavku karijere."

Teren nikako nije bio u dobrom stanju, a Kopić se posebno osvrnuo i na taj segment ističući kako se nitko ne pita na kakvom se travnjaku igralo ako trener ode iz kluba.

"Trener uvijek svoju glavu nosi u torbi. Dosta je stvari koji bih volio da budu bolje, ali ideš s klubom iz jedne situacije u drugu i nastojiš izvući najbolje što možeš. Znamo da je Poljud mjesto gdje dođe 26 tisuća ljudi koji žele gledati kvalitetan nogomet, a za to ipak treba ispuniti preduvjete koji nisu ispunjeni. Trebamo vjerovati kako će teren s vremenom biti sve bolji."

Od prve minute krenuo je 18-godišnji Ante Palaversa za kojeg tvrdi kako nije odigrao spektakularno, ali sasvim dobro za početak.

"Bilo mi je bitno da pred svojim navijačima osjeti i da pošalje poruku svim mladim igračima da ne prodajemo priče nego da o njima vodimo računa. Bio je rezerviran, previše je odigravao prema natrag, ali funkcionirao je u sustavu i to je bio sasvim dobar početak za igrača njegovih godina. Mislim kako ga na Poljudu očekuje još puno lijepih utakmica."

U nekoliko navrata Hajduka je spašavao novi vratar Josip Posavec.

"Posavec je doveden da bude jedan od nositelja kvalitete. Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom, a već je današnjom utakmicom pokazao kako je njegov dolazak veliki plus", zaključio je Kopić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!