Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 26.07.2018, 20:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Hajduk
Hajduk
Ahmed Said 80'
1:0(0:0) Slavia Sofija
Slavia Sofija

VIDEO: Hajduk minimalno slavio, Petkov spasio Slaviju težeg poraza

Petar Jenjić • četvrtak, 26.07.2018.
VIDEO: Hajduk minimalno slavio, Petkov spasio Slaviju težeg poraza
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka upisali su minimalnu 1:0 pobjedu protiv Slavije iz Sofije pogotkom Ahmeda Saida, iako je konačan rezultat mogao biti i bolji da su Bijeli bili precizniji u završnici...

Slavia Sofija
Hajduk
Slavia Sofija
8
(do 76')
15
(do 53')
32
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić
1
Georgi Petkov
7
Milčo Angelov
(do 86')
10
Janis Karbeljov
15
Aleksandr Stanisavljevič
17
Momčil Cvetanov
(do 69')
19
Dimitar Velkovski
23
Vladislav Uzunov
25
Sašo Aleksandrov
27
Emil Martinov
33
Galin Ivanov
(do 90'+4')
55
Andrea Hristov
Pričuvni igrači
8
Slavčo Šokolarov
69'
9
Cvetelin Čunčunkov
86'
35
Georgi Jomov
90'+4'
Trener
Zlatomir Zagorčić

Hajduk je u prvoj službenoj utakmici sezone na Poljudu uspio doći do pobjede od 1:0 protiv bugarske Slavije. Pogodak vrijedan slavlja postigao je Ahmed Said deset minuta prije kraja utakmice. Dojam je kako je domaćin mogao slaviti s kudikamo većom razlikom, ali odlični Georgi Petkov obranio je nekoliko sjajnih prilika Kopićeve momčadi.

Uzvrat se igra u Sofiji za sedam dana, razlika u kvaliteti vidljiva je i samo bi dosta lošije izdanje trebalo ugroziti prolazak Hajduka u sljedeću fazu.

Kao što se i najavljivalo Slavia je strpljivo stajala iza lopte, a Hajduk krenuo vrlo ofenzivno. Prvu ozbiljniju priliku domaćin je imao u 11. minuti, krasno se za prostor izborio Adam Gyurcso, stigao do ruba kaznenog prostora, ali pucao malo iznad gola.

Nekoliko minuta kasnije veliku je šansu imala Slavia nakon istrčane kontre. Lopta je stigla do Cvetanova koji je bio sam ispred Josipa Posaveca, ali vratar Hajduka uspio je obraniti. Odmah je na drugoj strani zaprijetio i domaćin, pucao je Andre Fomitschow, lopta je imala nezgodnu putanju i gostujući vratar morao je reagirati i izbiti u korner.

26. minuta donijela je odličan pokušaj Ante Palaverse, mladi igrač Hajduka odlično je pucao s dvadesetak metara, ali Petkov je odbio u korner. Bijeli su imali veći posjed lopte, ali Slavia konkretnije prilike. U samoj završnici poluvremena pucao je Uzunov iskosa, ali je Posavec uz pomoć vratnice uspio obraniti.

Prvu priliku u nastavku momčad Željka Kopića imala je u 51. minuti, ubacio je Gyurcso iz kornera, a Mijo Caktaš glavom pucao malo iznad gola. Isti je igrač pucao i šest minuta kasnije iz daljine, ali odbio je gostujući vratar.

Nova prilika stigla je iz kornera, i to najbolja na susretu. Nakon ubačaja pucao je glavom Borja Lopez, vratar Slavije brani, a Ahmed Said s metra pogađa ponovno Petkova. Sjajno je pucao i Fomitschow, ali bugarski vratar još je jednom odlično reagirao.

Ipak, u 80. minuti Hajduk je konačno stigao do vodstva. Ubacio je Bašić iz kornera, Zoran Nižić je glavom prebacio za Saida koji skreće loptu u mrežu. Tri minute kasnije Slavia je ostala s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Sašo Aleksandrov.

Mogao je Hajduk povećati prednost u 89. minuti, ali Petkov je obranio. Na odbijancu se našao Caktaš, ali spriječio je i njegov pokušaj da uđe u gol. Do kraja susreta rezultat se ipak nije promijenio.

Europska liga, 2. pretkolo:
Hajduk - Slavia Sofija 1:0

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Hajduk1:0Slavia Sofija
Osijek0:1FC Rangers
Slavia Sofija2:3Hajduk
FC Rangers1:1Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!