Nogomet

Nishinov pomoćnik novi izbornik dvije reprezentacije Japana: "Mogu uspješno obaviti oba posla"

Branimir Korać • petak, 27.07.2018.
Nishinov pomoćnik novi izbornik dvije reprezentacije Japana: "Mogu uspješno obaviti oba posla"
Foto: EPA

Nakon što je Akira Nishino napustio funkciju izbornika Japana, zamijenio ga je njegov dojučerašnji pomoćnik Hajime Moriyasu...

Odmah nakon završetka nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je odveo Japan u osminu finala i tamo pružio jak otpor Belgiji, Akira Nishino napustio je klupu reprezentacije. Nishino je tu odluku donio još prije početka Prvenstva i nije je mijenjao.

Čelnici Japanskog nogometnog saveza odmah su dali naslutiti kako se neće okretati inozemnim rješenjima već domaćem bazenu te su na izborničku poziciju postavili Hajimea Moriyasua, dosadašnjeg Nishinovog pomoćnika.

Moriyasu je bio kandidat za izborničku poziciju nakon što je klupu napustio Vahid Halilhodžić, no u Savezu su se odlučili za Nishina kojem je Moriyasu u Rusiji pomagao.

Novi japanski izbornik ujedno ostaje na klupi i reprezentacije do 21 godine koju je ranije preuzeo te ga očekuje dosta zgusnut raspored.

"Imam samo jedno tijelo i ne mogu biti na dva mjesta u isto vrijeme. Međutim uz potporu Saveza i navijača, mislim da mogu uspješno odraditi oba posla", poručio je Moriyasu.

Što se tiče klupske karijere Moriyasu je vodeći Hiroshimu osvojio tri titule prvaka Japana u zadnjih šest godina čime je jedan od najuspješnijih japanskih trenera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!