Rukomet

Osigurana utakmica za peto mjesto, Hrvatska do pobjede protiv Islanda

Petar Jenjić • petak, 27.07.2018.
Osigurana utakmica za peto mjesto, Hrvatska do pobjede protiv Islanda
Foto: Davor Sajko

U prvoj utakmici razigravanja od petog do osmog mjesta hrvatski rukometaši do 20 godina svladali su vršnjake s Islanda rezultatom 31:27...

Hrvatska U-20 rukometna reprezentacija na Europskom je prvenstvu stigla do pobjede protiv Islanda u razigravanju od petog do osmog mjesta rezultatom 31:27 i tako osigurala borbu za petu poziciju.

Island je bolje krenuo u samu utakmicu, a sve do 15. minute Hrvatska je morala hvatati zaostatak. Pogotkom Adriana Miličevića u 22. minuti stigla je Hrvatska i do prvog vodstva, a pretkraj prvog poluvremena prednost je narasla i na tri razlike (19:16).

Nakon dobrog ulaska u drugo poluvrijeme mladi su hrvatski rukometaši zaredali s greškama, a crnu rupu iskoristili su Islanđani koji su 20 minuta prije kraja ponovno stigli do vodstva (20:19). Međutim, nakon minute odmora Hrvatska uzvraća s tri uzastopna pogotka, a prednost do kraja više nije ispustila.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio odlični Ivan Martinović s osam golova, dok je pet pogodaka dodao Josip Šarac. Island je predvodio Sveinn Johannson sa šest postignutih pogodaka.

Za kraj potrebno je spomenuti kako će se utakmica za peto mjesto igrati u nedjelju s početkom u 12:30 sati, a protivnik Hrvatskoj bit će bolji iz susreta Srbija - Španjolska.

Europsko prvenstvo U-20:
Island - Hrvatska 27:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!