Nogomet

VIDEO: Juventus i Chelsea slavili na penale, ozljeda Facunda Ferreyre

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 28.07.2018.
VIDEO: Juventus i Chelsea slavili na penale, ozljeda Facunda Ferreyre
Foto: EPA

U dva ranija subotnja susreta u ICC-u uspješni su bili Chelsea i Juventus koji su odnijeli pobjedu zahvaljujući boljem izvođenjem jedanaesteraca...

Juventus je boljim izvođenjem penala svladao Benficu, ali susret je obilježila čini se teža ozljeda Facunda Ferreyre koji je iznesen s travnjaka na nosilima s ovratnikom. Još nema konkretnih informacija o koliko teškoj ozljedi se radi, do nje je došlo nakon sudara sa suigračem Jardelom i neugodnim padom na travnjak.

Benfica je zasluženo stigla do vodstva protiv nepovezanog Juventusa golom Alexa Grimalda iz slobodnog udarca koji nije uspio obraniti Mattia Perrin.

Juventus je ipak uspio doći do poravnanja u 84. minuti preko Luce Clemenze koji je promiješao obranu Benfice i onda spremio loptu pod gredu. Inače Clemenza je bio posljednji igrač kojeg je Allegri uveo u igru, kada se već činilo da novih promjena neće biti.

Pristupilo se izvođenju penala, tu je Jonas pogodio stativu, Perrin obranio pokušaj Joaa Felixa, a Alex Sandro golom u četvrtoj seriji donio pobjedu Juventusu.

U drugom susretu Chelsea je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Inter, a i tu je nakon 90 minuta bilo 1:1. Raspoložen je bio Alvaro Morata kojeg mnogi vide ili ga žele vidjeti na izlaznim vratima.

Upravo Morata je nosi velike zasluge za vodeći pogodak Chelseaja kada je odličnim prodorom izbacio iz igre Interove braniče, zatim snažno pucao, Samir Handanovič odbio je loptu, ali do Pedra koji ju je zakucao u mrežu.

Morata je imao lošu prošlu sezonu, a nije nimalo oduševio niti Tiemoue Bakayoko i dok je Španjolac u ovom susretu bio dobar, Bakayoko je ponovno bio loš. Upravo njegova pogreška dovela je do Interovog poravnanja preko Roberta Gagliardinija na startu drugog dijela.

Prilikom izvođenja penala samo Milan Škriniar nije bio uspješan, pročitao ga je Rebićev "prijatelj" Willy Caballero i Chelsea je stigao do pobjede.

ICC:
Benfica - Juventus 2:4 (1:1)
Chelsea - Inter 5:4 (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!