Liga prvaka, kvalifikacije, 2. pretkolo, 31.07.2018, 19:00 h, Turner stadion, Beer Sheva
Suci: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni, Olivier Thual (svi Francuska)
Hapoel Beer Sheva
John Ogu 14'
Petar Stojanović 34' (ag)
2:2(2:0) Dinamo
Mario Budimir 49'
Izet Hajrović 54'
Dinamo

VIDEO: Dinamo se sramotio u prvom poluvremenu pa spasio obraz u nastavku

Dario Dodić • utorak, 31.07.2018.
VIDEO: Dinamo se sramotio u prvom poluvremenu pa spasio obraz u nastavku
Foto: FaH

Nogometaši Dinama očekivano su u Izraelu potvrdili prolazak u treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Momčad Nenada Bjelice odigrala je katastrofalno prvo poluvrijeme, ali je donekle spasila obraz u nastavku. Dinamovih 5:0 s Maksimira ipak je bilo prevelik zalogaj za Hapoel Beer Shevu...

Hapoel Beer Sheva
Hapoel Beer Sheva
Dinamo
1
David Goresh
2
Ben Bitton
5
Shir Tzedek
9
Anthony Nwakaeme
11
Daniel Einbinder
16
Oren Bitton
17
Matan Ohayon
24
Maor Melikson
(do 83')
27
Eden Ben Basat
(do 76')
28
Hanan Maman
(do 72')
30
John Ogu
Pričuvni igrači
19
Hen Ezra
72'
14
Ben Sahar
76'
7
Niv Zrihan
83'
Trener
Barak Bakhar
7
(do 78')
8
(do 82')
9
(do 56')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Nakon mlakog nastupa na otvaranju Hrvatski Telekom Prve lige protiv Rudeša, nogometaši Dinama isto su ponovili u Beer Shevi kod Hapoela u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Srećom po Nenada Bjelicu i njegove igrače slaba predstava iz Izraela nije utjecala na prolazak dalje, 5:0 s Maksimira bila je prevelika prednost za Modre, Hapoel to nije mogao nadoknaditi.

Da je moglo biti opasno - moglo je. Dinamo je u prvom dijelu izgledao kao amaterska momčad. Obrana je visila u gotovo svakom nastupu i samo su neprecizni Hapoelovi napadači i korektni Danijel Zagorac spasili Dinamo prave blamaže.

Jasno je bilo kako Dinamo neće ući sa stopostotnim angažmanom nakon 5:0 iz Zagreba, ali prvih 45 minuta u Beer Shevi bilo je ispod svake razine.

Tek 35 sekundi trebalo je domaćima za prvu veliku šansu. Iznimno se lako u prigodama nalazio Anthony Nwakaeme, srećom po Modre nije se iskazao realizacijom.

Desetak minuta kasnije opet je već spomenuti Nwakaeme mogao do gola, ovog je puta bolje pucao nego u prvoj minuti, ali blokirao je to netko od Dinamovaca. Lopta je otišla u korner, nakon kojega je Hapoel stigao do vodstva. Ubacio je Ben Bitton, Ogu se riješio Budimira i glavom matirao Zagorca koji je ostao ukopan na gol-liniji.

Jedan gol ne bi trebao previše značiti kada nosiš prednost od pet golova iz prve utakmice, ali nakon primljenog gola Dinamo je bio još lošiji. Nizali su prigode Izraelci, moglo je lako biti 3 ili 4:0 za domaćine, no srećom po Modre prvi je dio završio sa "samo" 2:0 za Hapoel.

Nešto više od pola sata igre prošlo je u Beer Shevi kada su domaći stigli do drugog pogotka. Ispali su vrlo naivno još jednom Dinamovi braniči, Maman je izbio pred Zagorca, lijepo ga prebacio, u pokušaju čišćenja s crte Petar Stojoanović šalje loptu u vlastitu mrežu.

Bolji Dinamo pojavio se u drugom poluvremenu i vrlo brzo otklonio sve sumnje oko toga koja će momčad proći dalje. Raspoloženi Olmo majstorski gura loptu u prostor za Budimira, koji iz prve, iz prilično teške pozicije, od desne vratnice poentira i potvrđuje Dinamov prolazak dalje.

Shvatili su tada i Izraelci kako je priči kraj pa se igra domaćih poprilično raspala. Iskoristili su to Dinamovci za još jedan gol, sve je zakuhao Gojak, s desne strane ubacio Budimiru, stasiti Dinamov napadač smiruje loptu za Hajrovića, koji iz okreta zabija za 2:2.

Dosta su nervozni bili i jedni i drugi - razumljivo je to kad su Izraelci u pitanju, ipak su oni ti koji su ganjali velik zaostatak, ali nema pravog objašnjenja zašto su nervozu širili Bjeličini puleni. Podijelio je sudac Letexier nekoliko javnih opomena i ipak smirio uzavrele strasti. Mogao je Dinamo do pobjede u završnici, odlično je pucao Gavranović, ali šalje loptu malo preko gola.

Mogao je Nwakaeme za oproštaj od Lige prvaka Izraelcima donijeti pobjedu u sudačkoj nadoknadi, ali još je jednom bio siguran Zagorac.

Nakon tri službene utakmice Dinama samo je jedno jasno - ova momčad ima solidan potencijal, ali oscilacije su prevelike. Obrana je nesigurna i želi li proći sljedeću prepreku (Astana ili Midtjylland) Dinamo će morati pokazati puno više u obje utakmice.

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo5:0Hapoel Beer Sheva
Hapoel Beer Sheva2:2Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!