Nogomet

VIDEO: Đokovićeve škarice nisu spasile Cluj, Dinamo protiv Kazahstanaca

Branimir Korać • srijeda, 01.08.2018.
VIDEO: Đokovićeve škarice nisu spasile Cluj, Dinamo protiv Kazahstanaca
Foto: EPA

Odigrani su i preostali susreti drugog pretkola Lige prvaka i poznati su svi parovi trećeg pretkola. Dinamo će tamo igrati protiv kazahstanske Astane...

Nakon visokih 3:0 na Marakani, Crvena zvezda je i u Litvi bila bolja od Suduve i izborila prolaz u treće pretkolo Lige prvaka. U Marijampolu je bilo 2:0 za Beograđane koji tako očekivano rutinski odrađuju posao protiv prvaka Litve.

Već nakon osam minuta igre i zadnja nada Litavaca je nestala. Ben Nabouhane doveo je Beograđane u vodstvo što je značilo da Suduva mora zabiti pet golova, a Zvezda nijedan kako bi Litavci prošli dalje. To je bila nemoguća misija, domaćin je dodatno potonuo i u 38. minuti primio je još jedan pogodak, ovaj put preko Nemanje Radonjića za konačnih 2:0.

Ivan Kardum i Andro Švrljuga odradili su svih 90 minuta kod Suduve, a Švrljuga je zaradio i žuti karton.

Ludogorec u dvije utakmice nije uspio mađarskom Videotonu postići nijedan pogodak. Bugari koji njeguju napadački nogomet i u drugom susretu nizali su prilike, ali nisu zabili što ide na ruku Dinamu u borbi za poziciju nositelja.

U Mađarskoj su domaćini slavili s 1:0, a dosta im je pomoglo i rano isključenje Vure Misidjana koji je već u 40. minuti napustio igru zbog dva žuta kartona. U posljednjim trenucima prvog poluvremena domaćin je stigao do pobjedničkog pogotka preko Anela Hadžića kojeg nije bilo u prvom susretu zbog ozljede.

BATE Borisov je nakon 0:0 na svom travnjaku protiv HJK Helsinkija, u Finskoj slavio s 2:1 i izborio mjesto u trećem pretkolu. Rano su Bjelorusi postigli oba pogotka, domaćin je brzo smanjio, ali nije uspio doći do poravnanja i tako zakomplicirati pitanje prolaza.

U 20. minuti BATE je stigao do vodstva kada je Igor Stasevič ubacio, a Rafinha glavom dovoljno podignuo loptu da uđe u kut njegovog gola. Četiri minute kasnije Stasevič podiže na 2:0 da bi u 28. minuti Moshtagh Yaghoubi smanjio na 2:1. Imali su domaćini dosta prilika za poravnanje, ali nisu ih iskoristili.

Ajax nije imao težak posao protiv Sturma i lakoćom je prošao dalje. Nakon 2:0 u Amsterdamu, slavio je i u Grazu i to s 3:1. I u tom susretu Ajax je bio bolji protivnik te rutinski došao do pobjede uz dva gola Klaas-Jana Huntelaara i jedan Dušana Tadića. Autogol Kamerunca Andrea Onane na kraju susreta jedini je pogodak Sturma u ove dvije utakmice.

Dinamo je saznao protivnika u trećem pretkolu, a to je kazahstanski prvak Astana, momčad čiji dres nosi Marin Tomasov. Tomasov je u uzvratu protiv Midtjyllanda odigrao cijelu utakmicu, a susret je završio bez pogodaka čime je Astana izborila prolaz pobjedom 2:1 u prvom susretu.

Basel je potpuno razočarao i nakon poraza 3:0 protiv PAOK-a u uzvratu, oprostio se od Lige prvaka. Prvi susret u Solunu okončan je pobjedom Grka 2:1 što je uzvrat ostavljalo potpuno otvorenim, ali Švicarci su odradili vrlo lošu utakmicu.

Već u sedmoj minuti PAOK je poveo preko Fernanda Varele da bi Aleksandar Prijović i Omar El Kaddouri do 60. minute potpuno dotukli vrlo sterilan Basel.

Celtic je sav posao protiv Rosenborga odradio u prvom susretu koji je u Glasgowu dobio s 3:1. U uzvratu nije bilo pogodaka u dosta skromnoj utakmici i Celtic prolazi dalje.

Qarabag je u Bakuu rutinski došao do pobjede protiv Kukesija s 3:0 i tako nakon 0:0 u Albaniji, glatko prošao dalje. Albanci nisu uputili niti jedan udarac prema golu, od 52. minute igrali su bez isključenog Albija Alle i nisu zaslužili prolaz.

Dani Quintana bio je strijelac prva dva pogotka za Qarabag, a točku na i stavio je Dzon Delarge. Dino Špehar kod gostiju ušao je u igru na poluvremenu.

Malmö je prošao protiv Cluja remijem 1:1 nakon pobjede u Rumunjskoj 1:0. Cluj je bio opasan u uzvratu i vodio je od 36. minute škaricama Damjana Đokovića koji je igrao do 58. minute. Odmah na startu drugog dijela Arnor Traustason poravnao je rezultat i odveo Malmö dalje.

Liga prvaka, drugo pretkolo, uzvrati:
Suduva - Crvena zvezda 0:2 (0:3)
MOL Vidi - Ludogorec 1:0 (0:0)
HJK Helsinki - BATE Borisov 1:2 (0:0)
Sturm Graz - Ajax 1:3 (0:2)
Midtjylland - Astana 0:0 (1:2)
Basel - PAOK 0:3 (1:2)
Rosenborg - Celtic 0:0 (1:3)
Qarabag - Kukesi 3:0 (0:0)
Malmö - Cluj 1:1 (1:0)

Liga prvaka, treće pretkolo:
Celtic - AEK
Salzburg - Škendija
Crvena zvezda - Trnava
Qarabag - BATE Borisov
Astana - Dinamo
Malmö - MOL Vidi
Standard Liege - Ajax
Benfica - Fenerbahče
Slavia Prag - Dynamo Kijev
PAOK - Spartak Moskva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!