Nogomet

Kopić: "Sami smo sebi zakomplicirali život greškama"

Petar Jenjić • četvrtak, 02.08.2018.
Kopić: "Sami smo sebi zakomplicirali život greškama"
Foto: FaH

Trener Hajduka Željko Kopić osvrnuo se na utakmicu protiv Slavije i prolazak u sljedeće pretkolo Europske lige. Posebno se dotaknuo pritiska rezultata koje vođenje Hajduka nosi, kao i zadovoljstva koje je pobjeda donijela...

Hajduk je uspio pobijediti Slaviju s 3:2 i proći u treće pretkolo Europske lige, a trener Hajduka Željko Kopić ističe kako nije bilo nimalo lako.

"Zadovoljan sam što smo prošli u sljedeću rundu i uspjeli doći do pobjede na ovom gostovanju. Zadnjih par dana nije bilo lako, ali uspjeli smo se skupiti na pravi način. U prvom poluvremenu kontrolirali smo utakmicu sve do jedanaesterca koji je vratio Slaviju u igru. U drugom dijelu bio je sličan scenarij, uspjeli smo zabiti gol i dozvoliti protivniku da oživi. Okrećemo se sada nedjelji, Lokomotivi i svemu dalje što slijedi.

"Hajduk nije zaslužio pobjedu"

Na utakmicu se osvrnuo i trener Slavije Zlatomir Zagorčić koji ističe kako Hajduk nije zaslužio pobijediti danas.

"Nakon prve utakmice rekao sam da je Hajduk zasluženo stigao do pobjede, a u ovoj danas nije zaslužena, ali zabili su tri pogotka. Propustili smo jako dobru priliku kod rezultata 2:2, nakon čega je utakmica mogla biti puno neizvjesnija. Nedostaje nam samopouzdanje i jedan vid iskustva u takvim susretima."

Odmah na otvaranju susreta bilo je problema u redovima Hajduka jer je u igru zbog ozljede Dine Beširovića morao ući Stanko Jurić.

"Stanko mi je cijelo vrijeme bio u primislima i imam osjećaj da svojim radom i kvalitetom zaslužuje priliku. Iz ovoga moramo izaći jači jer ta ozljeda koja se dogodila Dinu samo je jedna u nizu koje nam se događaju. Dodao bih kako je Ljubić u jednoj situaciji reagirao sjajno i dao doprinos pobjedi."

Od samog početka krenuo je Toma Bašić koji je to vratio s dvije prekrasne asistencije, dok se u strijelce dva puta upisao Mijo Caktaš koji je danas bio i kapetan.

"Ne bih htio svakoga pojedinačno analizirati, ali Toma je odigrao dobru utakmicu koja je bila jako zahtjevna sa psihološkog aspekta, ali kao momčad reagirali smo dobro. Podvući ćemo crtu, analizirati i posvetiti Lokomotivi. Mijo je dao veliki trkački doprinos i vidi se kako se trudi i pokušava. Ona situacija kod penala bila je neoprezna, sami smo sebi zakomplicirali život greškama koje moramo svesti na najmanju moguću mjeru."

Za kraj, trener Hajduka dodao je nešto i o pritisku kojeg nosi vođenje momčadi kao što je Hajduk.

"U posljednja dva dana spoznao sam neke stvari oko Hajduka i bilo mi je jako stalo da dođemo do prolaska dalje, da vratimo mentalnu stabilnost. To je onaj pritisak o kojem pričamo, pritisak kojeg nosi Hajduk. U određenom trenutku nitko se ne bavi problemom suđenja u Osijeku koje je usmjerilo utakmicu, lošim terenom na Poljudu, već se traži rezultat pa je ova utakmica nosila više energije i svega što Hajduk zaslužuje. Ovo je jedna od zahtjevnijih utakmica i sretan sam što smo izborili prolazak", zaključio je Kopić.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Hajduk1:0Slavia Sofija
Osijek0:1FC Rangers
Slavia Sofija2:3Hajduk
FC Rangers1:1Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!