Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 02.08.2018, 18:00 h, Stadion "Vasil Levski", Sofija
Suci: Daniele Doveri, Matteo Passeri, Alessandro Lo Cicero, četvrti sudac: Gianpaolo Calvarese
Slavia Sofija
Slavia Sofija
Galin Ivanov 45' (11m)
Georgi Jomov 70'
2:3(1:1) Hajduk
Stanko Jurić 25'
Mijo Caktaš 55' (11m), 87'
Hajduk

VIDEO: Golijada u Sofiji otišla na stranu Hajduka, Bijeli u trećem pretkolu

Petar Jenjić • četvrtak, 02.08.2018.
VIDEO: Golijada u Sofiji otišla na stranu Hajduka, Bijeli u trećem pretkolu
Foto: FaH

Nogometaši Hajduka na gostovanju kod Slavije iz Sofije upisali su pobjedu i osigurali prolazak u sljedeće pretkolo Europske lige. Bijeli su u konačnici stigli rezultatom 3:2...

Slavia Sofija
Slavia Sofija
Hajduk
32
Antonis Stergiakis
19
Dimitar Velkovski
15
Aleksandr Stanisavljevič
38
Milen Gamakov
27
Emil Martinov
23
Vladislav Uzunov
10
Janis Karbeljov
33
Galin Ivanov
(do 90')
17
Momčil Cvetanov
(do 59')
9
Cvetelin Čunčunkov
(do 71')
35
Georgi Jomov
Pričuvni igrači
8
Slavčo Šokolarov
59'
7
Milčo Angelov
71'
20
Filip Krastev
90'
Trener
Zlatomir Zagorčić
5
(do 77')
7
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić

Nije bilo briljantno, ali pobjeda i prolazak se piše. Hajduk je u uzvratnoj utakmici u Bugarskoj stigao do pobjede 3:2 i plasmana u treće pretkolo Europske lige.

Dva su puta Bijeli vodili, dva je puta Slavia uspijevala doći do izjednačenja, ali Hajduk je ipak iz trećeg pokušaja stigao do pobjede. U trećem pretkolu sada čeka boljeg iz dvoboj između Steaue i Rudara iz Velenja.

Nije dobro krenulo za Hajduk jer je već u šestoj minuti Željko Kopić bio prisiljen raditi zamjenu. Ozlijedio se Dino Beširović, a umjesto njega ušao je Stanko Jurić što se vrlo brzo pokazalo punim pogotkom.

Nije bugarska momčad uspijevala ozbiljnije zaprijetiti, a Hajduk je igrao mirno i strpljivo, čuvajući loptu u posjedu. Pogodak je stigao polovicom prvog poluvremena, uspio se Toma Bašić izboriti za loptu, krasno je ubacio na glavu Jurića koji krasnim udarcem matira protivničkog vratara.

Blizu još pokoje vrlo dobre prilike bio je Hajduk u ostatku prvog poluvremena, ali do pogotka je ipak stigla Slavia. Mijo Caktaš skrivio je penal, a siguran izvođač bio je Galin Ivanov.

Devet minuta po ulasku u drugo poluvrijeme talijanski sudac dosudio je novi penal, ovoga puta na drugoj strani. Igrao je bugarski branič rukom u kaznenom prostoru, a siguran izvođač bio je Caktaš. Došao je tako Hajduk do novog pogotka.

Nije predugo trajao prednost Hajduka, u 70. minuti Slavia je stigla i do drugog izjednačenja. Marin Ljubić je obranio udarac Slavča Šokolarova, ali na odbijenu loptu stigao je Georgi Jomov koji nije imao težak posao pospremiti loptu u mrežu.

Probudio se domaćin u nastavku utakmice, a najbolju priliku imao je Milčo Angelov u 83. minuti. Dobio je loptu na pet metara i gotovo neometan pucao, ali jako dobro obranio je Ljubić.

Ipak, da ne bi bilo nikakvih problema oko prolaska u sljedeću fazu Hajduk se pobrinuo u 87. minuti. Ponovno se u ulozi asistenta našao Toma Bašić, a mrežu je zatresao Caktaš.

Europska liga, 2. pretkolo:
Slavia Sofija - Hajduk 2:3

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Hajduk1:0Slavia Sofija
Osijek0:1FC Rangers
Slavia Sofija2:3Hajduk
FC Rangers1:1Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!