Nogomet

VIDEO: Porto loše krenuo pa preokretom došao do trofeja pobjednika portugalskog Superkupa

Jan Šneler • nedjelja, 05.08.2018.
VIDEO: Porto loše krenuo pa preokretom došao do trofeja pobjednika portugalskog Superkupa
Foto: EPA

Iako su u ranoj fazi utakmici bili u rezultatskom zaostatku, nogometaši Porta brzo su se pribrali i u drugom dijelu preokretom došli do prvog trofeja ove sezone...

U prvoj ovosezonskoj službenoj utakmici, Porto je na prekrasnom stadionu u Aveiru svladao Aves i osvojio trofej pobjednika portugalskog Superkupa. Ipak, utakmica nije najbolje krenula za aktualne portugalske prvake.

Aves nije mogao bolje započeti susret. Već u 14. minuti došli su do pogotka i tako šokirali favorizirani Porto. Nakon jednog napada, obrana Porta loše je reagirala, odbila loptu do natrčalog Claudija Falcaa Santosa koji isprve puca i fantastično pogađa donji kut gola.

Pogodak ipak nije pretjerano uzdrmao Porto jer se nakon deset minuta prvak Portugala vraća. Vincent Aboubakar primio je loptu, isprve ju poslao do Yacinea Brahimija koji je iz odlične pozicije lakoćom matirao vratara i donio svom klubu izjednačenje.

Usprkos predviđanjima kako će Porto imati lagan posao, Aves nije bio nimalo bezazlen u prvom dijelu. Više puta su dolazili u izgledne prilike i da je bilo malo više koncentracije u završnici pitanje je bi li Porto uspio igrati tako dobro u nastavku. Ako je Aves bio dobar u prvom poluvremenu, u drugom je Porto u potpunosti dominirao.

Sve više su napadali i zasluženo došli do vodstva u 67. minuti. Ovoga puta Otavio je ostavio loptu za Maxija Pereiru koji gotovo iz mrtvog kuta silovito puca i dovodi Porto u vodstvo. Bilo je jasno kako će Aves teško doći do izjednačujućeg pogotka, pogotovo u trenucima kada je Porto unatoč vodstvu, nastavljao s napadima.

Konačno, u 84. minuti Jesus Corona sjajnim udarcem s dvadesetak metara postiže treći gol za Porto i postavlja konačnih 3:1. Porto je tako došao do 21. naslova pobjednika Superkupa i ponovno vratio trofej u vitrine nakon 2013. godine.

Portugalski Superkup:
Porto - Aves 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!