Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 14.08.2018, 20:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 11903
Suci: Gediminas Mažeika, Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (Litva)
Dinamo
Dinamo
Mario Gavranović 74'
1:0(0:0) Astana
Astana

VIDEO: Dinamo s dvije pobjede do Young Boysa, Gavranović za slavlje u Maksimiru

Branimir Korać • utorak, 14.08.2018.
VIDEO: Dinamo s dvije pobjede do Young Boysa, Gavranović za slavlje u Maksimiru
Foto: FaH

Nije Astana uspjela doći do iznenađenja u Maksimiru, Dinamo je uspješno odradio posao i u uzvratu te s ukupnih 3:0 ide dalje. Ono što je najvažnije, Modri su osigurali jesen u Europi, ako ne u Ligi prvaka, onda barem u Europskoj ligi...

Astana
Dinamo
Astana
9
(do 56')
14
(do 70')
99
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
1
Nenad Erić
2
Antonio Rukavina
6
Laszlo Kleinheisler
(do 78')
11
Pedro Henrique
14
Marin Tomasov
18
Ivan Majewski
20
Richard Almeida
(do 79')
25
Serhij Malij
32
Rangelo Janga
(do 78')
44
Jevgeni Postnikov
77
Dmitri Šomko
Pričuvni igrači
99
Aleksej Šetkin
78'
30
Junior Kabananga
78'
7
Serikžan Mužikov
79'
Trener
Roman Hrigorčuk

Nakon 2:0 u Kazahstanu, Dinamo je u Maksimiru ugostio Astanu i bez većih problema stigao i do druge pobjede. Vrlo discipliniran nastup, ne toliko lijep za oko koliko svrsishodan, a to je ipak najvažnije.

Astana je nešto pokušavala, ali nije uspjela svladati Zagorca iako je imala nekoliko solidnih situacija u drugom dijelu.

Dinamo je prvi put opasno zaprijetio u 18. minuti kada je Astanina obrana dosta nespretno reagirala, do lopte je na rubu kaznenog prostora došao Izet Hajrović, odlično gađao suprotni kut, ali vratar Erić vrhovima prstiju skrenuo ju je u korner.

Astana nije izgledala nimalo bezopasno, lakoćom je dolazila do Dinamovih 20 metara, ali dobra vijest za Modre je da Kazahstanci nisu imali pravu ideju što onda napraviti u tih prvih 45 minuta. Obrana Dinama bez većih problema odbijala je te napade gostiju i Zagorac je bio uglavnom besposlen.

Nešto opasnije moglo je biti u 35. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane glavom pucao Janga s nekih desetak metara, ali lopta je otišla pokraj vratnice.

Dinamo je pokušavao zaprijetiti iz prekida ili brzog pšrijenosa lopte na stranu Astane, nije bio u tome najuspješniji, a u završnici prvog dijela Ademi je bio u solidnoj poziciji iskosa, ali pucao je iz voleja jako visoko i potencijalna prilika je upropaštena.

Prvo poluvrijeme proteklo je u Dinamovoj kontroli stanja na travnjaku, ali bez pogodaka. Bilo je ponešto prilika na obje strane, ali mreže se nisu tresle.

Odmah na početku nastavka Astana je zaprijetila preko Henriquea koji je iskoristio dobro dodavanje Jange i lošiju reakciju domaće obrane, opasno zapucao s ruba 16 metara, ali Zagorac je bio dobro postavljen.

Prva prava prijetnja Dinama u drugom dijelu došla je u 57. minuti kada je Olmo došao do lopte i s ruba 16 metara gađao suprotni kut, Erić je već bio svladan, ali lopta je prošla malo pokraj vratnice.

Astana je zaigrala još otvorenija i pokušavala je potpuno pritisnuti Modre, imala je nekoliko solidnih pokušaja, posebno onaj Majewskog iz 68. minute kada je odlično reagirao Zagorac i odbio loptu u korner.

Dinamo je ipak poveo u 74. minuti. Leovac je odlično ubacio s lijevog boka, u sredini je bio Mario Gavranović koji glavom šalje loptu u mrežu.

Astana je i dalje pokušavala, ali sve do 90. minute nije ništa posebno napravila, a onda je bila najbliže pogotku kada je Kabananga opalio s 30 metara i zatresao gredu.

Dinamo tako nije primio pogodak niti u uzvratu protiv Astane i izborio je prolaz u play-off s dvije pobjede. Tamo ga čeka Young Boys, švicarski prvak koji je pustio u Dinamo Jana Lecjaksa.

Liga prvaka, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!