Košarka

Mlade košarkašice poražene na startu Europskog kadetskog prvenstva

Jan Šneler • petak, 17.08.2018.
Mlade košarkašice poražene na startu Europskog kadetskog prvenstva
Foto: FaH

Prilično dominantnom i uvjerljivom predstavom, Poljska je svlada Hrvatsku u prvom kolu Europskog kadetskog prvenstva za košarkašice...

Prije samog početka susreta bilo je jasno kako bi pobjeda hrvatskih kadetkinja u ovom susretu bilo ravno čudu. Poljakinje su puno kvalitetnije i jače te njihova velika pobjeda ne treba čuditi.

Sve je bilo praktički riješeno u prvoj četvrtini koju je Poljska dobila s 26:14. U svakom segmentu igre bile su bolje poljske košarkašice i to su odmah na početku kapitalizirale. Kasnije im je preostao nešto jači trening i isprobavanje raznih kombinacija.

Nije se Hrvatska mogla snaći u takvoj igri te je prednost suparnica sve više i više rasla. U trećoj četvrtini vidjela se neka naznaka bolje igre hrvatskih kadetkinja, no niti to im nije donijelo neku sreću. Na kraju, rezultatom 63:95 Poljska je slavila i na najbolji mogući način otvorila Europsko prvenstvo koje se održava u Litvi.

Kod Poljske je najaktivnija bila Magdalena Szymkiewicz s 22 poena, dok je za Hrvatsku najviše zabila Antica Tabula. Ona je za nešto više od 25 minuta postigla 12 koševa.

U sljedećem kolu Hrvatska igra protiv Mađarske, a susret je na rasporedu sutra u 13.30 sati.

Europsko kadetsko prvenstvo u košarci (ž), prvo kolo:
Hrvatska - Poljska 63:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!