Košarka

Kraj jedne ere: Juan Carlos Navarro zaključio karijeru

Petar Jenjić • petak, 17.08.2018.
Kraj jedne ere: Juan Carlos Navarro zaključio karijeru
Foto: EPA

Barcelona je službeno objavila vijest kako je Juan Carlos Navarro odlučio zaključiti svoju bogatu košarkašku karijeru u kojoj je osvojio 35 trofeja...

Još 1997. godine Juan Carlos Navarro debitirao je u prvoj momčadi Barcelone, a tada je imao samo 17 godina. 21 sezonu kasnije odlučio je kako je vrijeme za košarkašku mirovinu. Već je bilo poznato kako je s katalonskim velikanom pregovarao oko uvjeta mirovine, a s današnjim danom stigla je i službena potvrda.

""La Bomba" iza sebe ostavlja uspješnih 20 godina u seniorskoj momčadi Barcelone. I dalje će biti njezin dio jer će imati jednu od funkcija unutar samog kluba. Detalji će biti objavljeni i objašnjeni nakon press konferencije koju će igrač održati."

"Rođen u Sant Feliu de Llobregatu, Navarro karijeru završava kao igrač prve momčadi, čiji je član bio 20 godina i s kojom je osvojio 35 trofeja. Najvažniji je igrač s najvećim sportskim uspjehom u povijesti košarke u Barceloni", stoji u priopćenju.

S Paulom Gasolom predvodio je španjolsku reprezentaciju koja je osvojila deset medalja u posljednjih desetak godina, od čega tri zlatne. Najvažnija je ona iz 2006. godine kada je postala svjetski prvak.

Uz to, višestruki je najkorisniji igrač lige, osvojio je dvije Eurolige i najbolji je strijelac modernog doba tog natjecanja, a tomu je dodao osam španjolskih prvenstava i sedam Kupova. Cijelu je karijeru proveo u Barceloni uz iznimku sezone 2007./08. kada je igrao za Memphis Grizzliese i bio u All-rookie momčadi sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!