Tenis

Simona Halep u potrazi za drugim uzastopnim naslovom, na drugoj strani čeka Kiki Bertens

Petar Jenjić • nedjelja, 19.08.2018.
Simona Halep u potrazi za drugim uzastopnim naslovom, na drugoj strani čeka Kiki Bertens
Foto: EPA

U finalu ženskog dijela turnira u Cincinnatiju igrat će Kiki Bertens, koja je svladala Petru Kvitovu, protiv prve igračice svijeta Simone Halep...

Drugi puta u dva tjedna Kiki Bertens svladala je Petru Kvitovu, a nakon pobjede u Montrealu slavila je i u Cincinnatiju. Nizozemska tenisačica do pobjede je stigla u tri seta (3:6, 6:4, 6:2) nakon nešto manje od dva sata provedena na terenu.

Međutim, nije se tako činilo u tijeku prvog seta. Bertens je stigla do breaka i povela s 3:2, ali do kraja nije dobila nijedan gem. Kvitova je uzvratila s dva oduzeta servisa i osvojila set.

Nakon što je nizozemska tenisačica u drugom povela s 3:0, Kvitova uzvraća i dolazi na zaostatak 3:2 uz vlastiti servis. Međutim, do kraja samog seta nijedna tenisačica nije uspjela zadržati taj isti servis.

Treći je set bio prilično jednosmjeran, Bertens nije dopustila nijednu break priliku protivnici kojoj je dva puta oduzela servis i tako stigla do čak sedme uzastopne pobjede nad TOP 10 igračicom svijeta.

Nakon osvajanja Montreala prošli tjedan, Simona Halep ponovno se vraća u finale, svoje šesto u ovoj sezoni. Prva igračica svijeta u dva je seta, sa 6:3, 6:4, nakon sat i 17 minuta igre svladala bjelorusku tenisačicu Arinu Sabalenku.

U prvih pet gemova meča vidjeli smo tri breaka, a u prednosti je bila rumunjska tenisačica koja je povela s 4:2. Uz još jedan oduzet servis Halep je stigla do prvog seta.

Slično se odvijao drugi set. Sabalenka je nakon izgubljenog servisa odmah uzvratila i izjednačila na 3:3, a vrlo brzo imala i tri prilike za break koje nije uspjela iskoristiti. Pri vodstvu 5:4 Halep koristi drugu meč loptu.

Masters Cincinnati, polufinale:
Kiki Bertens - Petra Kvitova (8) 3:6, 6:4, 6:2
Simona Halep (1) - Arina Sabalenka 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!