Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 22.08.2018, 21:00 h, Bern, Stade de Suisse
Suci: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska), Roberto Alonso (Španjolska), Juan Yuste (Španjolska)
Young Boys
Kevin Mbabu 2'
1:1(1:1) Dinamo
Mislav Oršić 40'
Dinamo

VIDEO: Dinamo remizirao u Bernu, odluka o putniku u Ligu prvaka pada u Maksimiru

Branimir Korać • srijeda, 22.08.2018.
VIDEO: Dinamo remizirao u Bernu, odluka o putniku u Ligu prvaka pada u Maksimiru
Foto: EPA

Dobra utakmica u Bernu okončana je bez pobjednika, Dinamo u Maksimir donosi remi uz postignut pogodak i može biti zadovoljan. Young Boys pokazao se kao vrlo neugodan protivnik i bit će dosta teško i u Zagrebu, ali šanse su podjednake...

Young Boys
Young Boys
Dinamo
26
David von Ballmoos
5
Steve von Bergen
7
Miralem Sulejmani
8
Djibril Sow
13
Nicolas Moumi Ngamaleu
(do 81')
16
Christian Fassnacht
(do 70')
22
Gregory Wüthrich
23
Loris Benito
35
Sekou Sanogo
43
Kevin Mbabu
99
Guillaume Hoarau
Pričuvni igrači
20
Michel Aebischer
70'
18
Jean-Pierre Nsame
81'
 
Trener
Gerardo Seoane
7
(do 86')
8
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Nikakvo iznenađenje onim što smo vidjeli u Bernu. Young Boysi su na svom stadionu izuzetno opasni, potvrdili su to i u ovom susretu, ali Dinamo je izvukao remi 1:1 i može biti zadovoljan odrađenim.

Prvih 20 minuta u Bernu Dinamo je teško preživljavao. Domaćin je igrao izvrsno, daleko brže i jednostavnije, lakoćom je stvarao prilike i samo nekoliko odličnih reakcija Zagorca održalo je Modre u minimalnom zaostatku.

Već u prvoj minuti Sulejmani je sjajno potegnuo izvana, lopta je sijevnula pokraj vratnice, ali minutu kasnije Young Boys je stigao do vodstva. Krasna i brza akcija, dobar dio Dinamovih igrača bio je loše postavljen i iz drugog plana na ubačaj s desne strane došao je Mbabu i iz blizine skrenuo loptu u mrežu.

Nakon toga u nekoliko navrata opasno je prijetio Hoarau, Zagorac je tu bio oprezan i tek iza 20. minute Dinamo je uspio umiriti igru i zaigrati bolje.

Prvu pravu priliku za Modre propustio je Gojak koji je u 35. minuti bio u odličnoj poziciji i pucao s 14-15 metara, ali loše i preko gola.

Dobra tranzicija donijela je Dinamu poravnanje u 40. minuti. Olmo je oduzeo loptu na svojoj polovici, ona dolazi do Hajrovića koji odlično vidi utrčalog Oršića, pronalazi ga, a Oršić dolazi sam pred vratara i lijepo pogađa mrežu za 1:1.

Puno bolji rezultat od dojma, slično kao u Kazahstanu Dinamu kao da je trebalo vremena da se privikne na podlogu s umjetnom travom.

Početak drugog poluvremena donio je nove probleme za Modre i pritisak Young Boysa. Ponovno je Zagorac spašavao i to nakon odličnog udarca Hoaraua u donji kut te Mbabua nakon odbijene lopte.

Deset minuta čekao je Dinamo na prve pokušaje, prvi Olma bio je neugodan ubačaj koji je skoro prevario domaćeg vratara, a onda puno kvalitetnija situacija, dobar napad Dinama i završnica Hajrovića iskosa gdje se ponovno ispriječio vratar David von Ballmoos.

Bilo je to odlično razdoblje Dinama koji je imao još dvije krasne šanse, a Young Boys dosta sreće. U 60. minuti odlična kontra i asistancija Gavranovića za Hajrovića koji lomi čuvara i iskosa puca jako dobro, ali pogađa suprotnu vratnicu.

Odmah nakon toga Oršić sjajno puca s ruba kaznenog prostora, ali domaći vratar fantastično brani i odbija loptu koji centimetar pokraj vratnice.

U zadnjih 20 minuta domaćin je ponovno pritisnuo, imao i dva opasna slobodna udarca na 20 metara, ali mreža se nije tresla.

Do kraja susreta Dinamo je sačuvao tih 1:1 i može biti zadovoljan rezultatom koji nosi u Maksimir.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Young Boys1:1Dinamo
Dinamo1:2Young Boys

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!