Nogomet

VIDEO: Livaja isključen u kaosu nakon susreta, AEK ide u Ligu prvaka

Branimir Korać • utorak, 28.08.2018.
VIDEO: Livaja isključen u kaosu nakon susreta, AEK ide u Ligu prvaka
Foto: EPA

Poznata su još dva sudionika Lige prvaka. AEK i Ajax odradili su dobar posao i u uzvratima te eliminirali mađarski MOL Vidi i kijevski Dynamo...

Burno je bilo u Ateni gdje je AEK s Vidijem odigrao 1:1 i tako sačuvao prednost 2:1 iz prvog susreta u Mađarskoj. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka došlo je do sukoba na travnjaku te u tunelu, u njemu je sudjelovao i Marko Livaja koji je zaradio izravni crveni karton zbog navodnog udaranja Danka Lazovića.

Livaja je odigrao 84 minute prije nego je zamijenjen Alefom. Da stvar bude još gora po AEK, osim što neće moći računati na Livaju u prvim susretima grupne faze, isključen je u 80. minuti i Helder Lopes.

Inače u dosta ravnopravnom dvoboju AEK je poveo u 48. minuti nakon što je upravo Lopes srušen u 16 metara, a penal je realizirao Petros Mantalos.

Mađari se nisu predali i u 57. minuti došli su do poravnanja preko Loica Nega, ali tu su stali i tih 1:1 bilo je dovoljno Atenjanima za ulazak u grupnu fazu.

U grupnu fazu Lige prvaka prolazi i Ajax koji je bio bolji od kijevskog Dynama. To bolji znači u svakom smislu riječi, Ajax je u uzvratu apsolutno bio opasniji protivnik i pravo je čudo kako nijedna lopta nije završila iza leđa Bojka.

U redovima Kijevljana, koji putuju u Europsku ligu, Josip Pivarić odigrao je svih 90 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!