Ostali sportovi

Crouser: "Ovo mi je jedno od najdražih natjecanja"; Žunić: "Zadovoljstvo je biti ovdje, konkurencija je sve jača i jača"

Jan Šneler • ponedjeljak, 03.09.2018.
Crouser: "Ovo mi je jedno od najdražih natjecanja"; Žunić: "Zadovoljstvo je biti ovdje, konkurencija je sve jača i jača"
Foto: FaH

Završeno je natjecanje u bacanju kugle na Memorijalu Ivana Ivančića, a više od 1000 gledatelja moglo je uživati u vrlo bogatom i sadržajnom natjecanju ponajboljih bacača na svijetu...

Popularni atletski miting, Memorijal Borisa Hanžekovića, a posebno njegov izdvojeni dio, Memorijal Ivana Ivančića u bacanju kugle, nikada ne razočaraju brojne zainteresirane gledatelje. Tako je bilo i ove godine, a unatoč tome što su gledali fantastično natjecanje ponajboljih bacača kugle, gledatelji žale za izostankom boljeg rezultata hrvatskog bacača Stipe Žunića.

Žunić nije bio na svojoj uobičajenoj razini, što je i očekivano s obzirom na probleme koje je imao tijekom cijele sezone. Ipak, najbolji hrvatski atletičar hicem u trećoj seriji bacio kuglu točno na granicu od 20 metara te tako osvojio osmo mjesto.

"Napokon zadnje natjecanje sezone. Stvarno je zadovoljstvo bilo biti ovdje sa svim svjetskim, olimpijskim prvacima, osvajačima Dijamantne lige. Stvarno vrh vrhova. Predivno natjecanje, iz godine u godinu sve bolje i bolje i konkurencija sve jača i jača", rekao je nakon natjecanja Žunić.

Sezona je gotova za hrvatskog atletičara, predstoji konačni odmor nakon brojnih natjecanja ove sezone i svakako se nadamo kako ćemo u 2019. godini gledati još boljeg i spremnijeg Žunića. Nažalost, iako je bilo vidljivo kako je htio podariti zagrebačkoj publici dobar rezultat, bolest koja ga je zadesila prije nešto više od tjedan dana bila je možda i najveći uzrok slabijeg rezultata.

"Nakon ove godine, drago mi je što sam došao nastupati, pogotovo nakon ove zadnje viroze prije desetak dana. Baciti 20 metara nije nikada lako. Ovo je nivo natjecanja na samom svjetskom vrhu i onda tih 20 metara izgleda malo, ali ne mogu reći da sam zadovoljan ili nezadovoljan. Ovo sam mogao danas, ali dogodine uz malo više sreće mogu pokazati da sam ja treći na svijetu. Ocjena sezone? Pa gledajte, Mediteranske igre srebro, dvoranski rekord Hrvatske od 21.36 metara - vrlo dobar, četiri", zaključio je Žunić.

Pobjedu na natjecanju odnio je fantastični Amerikanac i rekorder mitinga, Ryan Crouser. Bila je sjajna borba Crousera i Tomasa Walsha, no Amerikanac je odličnim hicem u četvrtoj seriji bacio 22.09 metara i tako zasluženo slavio.

"Bio je težak start, ali sam se kasnije tehnički popravio. Sretan sam što sam prebacio 22 metra. Mogli ste vidjeti na mojoj reakciji da sam bio malo frustriran, ali sam jednostavno sretan što sam bacio kuglu dovoljno daleko", istaknuo je Crouser.

Nije tajna kako atletičari vole ovo natjecanje. Miting je na kraju sezone, održava se u glavnom gradu Hrvatske i svakako im godi pažnja brojnih navijača koji ih bodre jednako kao i domaće predstavnike. Ono što je zasigurno bilo lijepo za vidjeti danas kod bacališta je velik broj djece koji je oduševljeno skandirao i pljeskao najboljim bacačima kugle na svijetu.

"Volim ovo natjecanje, jedno od najdražih mi je. Uvijek se volim ovdje vratiti jer jednostavno Zagreb i navijači čine ovaj miting posebnim. Posebno mi se sviđa mjesto održavanja natjecanja, između dviju velikih ulica s više od 1000 navijača", dodao je Amerikanac i riječima gotovo potvrdio kako ćemo ga sigurno gledati i sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!