Liga nacija, Liga B, skupina 3, 1. kolo, 08.09.2018, 15:00 h
Sjeverna Irska
Sjeverna Irska 1:2 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

VIDEO: Rezultat bolji od igre, Prosinečki i BiH svladali Sjevernu Irsku

Jan Šneler • subota, 08.09.2018.
VIDEO: Rezultat bolji od igre, Prosinečki i BiH svladali Sjevernu Irsku
Foto: EPA

Iako je tijekom svih 90 minuta Sjeverna Irska pokazala potpunu premoć i zaslužila više, Bosna i Hercegovina se izvukla i došla do slavlja u prvom kolu Lige nacija...

Hrvatski trener i izbornik Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, još uvijek ne zna za poraz na klupi reprezentacije. U prvom kolu lige B Lige nacija, Bosna i Hercegovina je slavila na gostovanju kod Sjeverne Irske s 1:2.

Nije igra gostiju bila dobra tijekom cijele utakmice, ali domaći nisu uspjeli kapitalizirati pritisak i bolju igru. Od prve minute Sjeverna Irska je pritisnula gostujuće igrače i napadi su se redali. Najbolju priliku imao je Kyle Lafferty, no vratar Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehić bio je izvrstan.

Gotovo nikakvu priliku nije imala gostujuća momčad, no jedan trenutak nepažnje obrane skupo je stajao Sjevernu Irsku. Edin Džeko je primio loptu na boku, uputio oštar centaršut po podu, a najbolji je u gužvi bio Haris Duljević koji je u 36. minuti doveo Bosnu i Hercegovinu u vodstvo.

Šok je bio velik za domaće, no nekako kao da su i oni mislili da moraju doći do izjednačenja jer im se mora vratiti bolja igra. U nastavku susreta ista priča. Sjeverna Irska bolja, napada i traži priliku za pogodak, dok se gosti većinom brane. I onda se dogodila nevjerojatna greška domaćeg vratara.

U 64. minuti obrambeni igrač Sjeverne Irske glavom je vratio loptu Bailey Peacock-Farrellu koji neobjašnjivo ne hvata loptu nego ju pokušava ispucati. U tom pokušaju promašio je loptu, a pritisak se isplatio Elvisu Šariću koji ju šalje u praznu mrežu i donosi povećanje vodstva gostima.

Nevjerojatan je bio rezultat na semaforu kada se zna da je Bosna i Hercegovina imala svega nekoliko udaraca u tih sat vremena. Da ironija bude veća, u 75. minuti Duljević je mogao postići i treći pogodak za goste, no njegov udarac je ostao na stativi. Do kraja susreta domaći su pokušali doći do smanjenja rezultata, no Bosna i Hercegovina se odlično branila.

Ipak, u trećoj minuti nadoknade, Will Grigg se nakon kornera odlično snašao u šesnaestercu i pogodio za konačnih 1:2. Treba biti realan i reći kako Sjeverna Irska ne samo da nije zaslužila poraz, nego nije zaslužila niti izgubiti, no to je nogomet. Prosinečki i njegov stožer ne mogu biti presretni igrom momčadi, no rezultat je tu i teško je reći da će itko previše žaliti za izdanjem u Belfastu.

Liga nacija, Liga B, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sjeverna Irska1:2Bosna i Hercegovina
1Bosna i Hercegovina 45:1+410
2Austrija 43:2+17
3Sjeverna Irska 42:7-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni09.09.2018. u 07:27
    Bravo BIH, bravo Robi.... Igra je igra, ali se piše rezultat
    Jura Zeleni
  • cameosis08.09.2018. u 22:14
    "Sjeverna Irska ne samo da nije zaslužila poraz, nego nije zaslužila niti izgubiti." :D
    cameosis