Nogomet

VIDEO: Potop Islanda u St. Gallenu, Finska bolja od Mađarske

Jan Šneler • subota, 08.09.2018.
VIDEO: Potop Islanda u St. Gallenu, Finska bolja od Mađarske
Foto: EPA

Iznimno težak poraz doživio je Island u prvom kolu Lige nacija na gostovanju kod Švicarske, dok je Finska konzervativnom igrom slavila protiv Mađarske...

Nakon senzacije na prošlom Europskom prvenstvu i pristojnog rezultata na Svjetskom prvenstvu ovoga ljeta, Island je teško stradao na gostovanju kod Švicarske. Izabranici Erika Hamrena, koji je preuzeo reprezentaciju prije mjesec dana, katastrofalno su otvorili natjecanje u Ligi A Lige nacija.

Jednostavnim rječnikom, Švicarska je u potpunosti, u svakom segmentu igre bila bolja od Islanda. Islanda kojeg praktički na utakmici nije bilo, pogotovo ne u napadačkim akcijama. Kada momčad uputi svega jedan udarac u okvir i to u ranoj fazi utakmice te nakon toga gotovo pa nestane s terena, jasno je kako epilog ne može biti drugačiji. Švicarska je igrala lepršavo i prilično efikasno.

Prvi pogodak pao je već u 13. minuti kada je Steven Zuber sjajnim udarcem matirao gostujućeg vratara. Niti deset minuta kasnije, nakon gužve u šesnaestercu, najspretniji je bio Denis Zakaria koji povećava vodstvo Švicarske. Iako su imali još niz solidnih prilika, domaći nisu uspjeli doći do trećeg gola sve do 53. minute kada Xherdan Shaqiri silovitim udarcem iz slobodnog udarca rješava pitanje pobjednika.

Nešto kasnije, Island se potpuno raspao. Obrana je izgledala razbijeno, nije to bila ona čvrsta i kompaktna momčad kakvu poznajemo i golovi su se redali kao na traci. Prvo je u 67. minuti Haris Seferović povećao vodstvo na 4:0, da bi peti pogodak, četiri minute kasnije, postigao Albian Ajeti. Konačnih 6:0 postavio je Admir Mehmedi u 82. minuti susreta.

U prvom kolu Lige C, u skupini 2, Finska je na svom terenu došla do vrlo vrijedna tri boda protiv Mađarske. Iako igra nije bila prekrasna i obilovala sjajnim prilikama, Finska je vrlo mudro igrala i nakon ranog vodstva mirno privela susret kraju. Jedini pogodak djelo je Teemu Pukkija nakon odličnog solo prodora već u sedmoj minuti susreta. Ova pobjeda mogla bi se pokazati iznimno vrijednom u kasnijem poretku jer uz Grčku i slabašnu Estoniju, Finska ima solidne šanse za skok u Ligu B.

U najnižem rangu, Ligi D, Bjelorusija je bez ikakvog problema slavila protiv San Marina s 5:0. Bjelorusi su svakako favoriti za napredak u Ligu C naredne sezone te ovakve pobjede nisu plod nikakvog iznenađenja. Dva pogotka postigao je Stanislav Dragun, dok su jedan dodali Ihar Stasevič, Anton Saroka i Jurij Kovalev.

Liga nacija, Liga A, skupina 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švicarska6:0Island
1Švicarska 414:5+99
2Belgija 49:6+39
3Island 41:13-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!