Nogomet

VIDEO: Deschamps dočekao Girouda, Stojanović autogolom donio pobjedu Cipru

Branimir Korać • nedjelja, 09.09.2018.
VIDEO: Deschamps dočekao Girouda, Stojanović autogolom donio pobjedu Cipru
Foto: EPA

Odigrana su i posljednja tri susreta nedjeljnog programa Lige nacija, a u utakmici dana Francuska je svladala Nizozemsku....

Francuzi su na Stade Franceu napravili pravi spektakl uoči dvoboja protiv Nizozemske. Bila je to još jedna posveta osvojenom naslovu prvaka svijeta, a u taj dvoboj Didier Deschamps ušao je s desetoricom iz prvih 11 finalnog sraza protiv Hrvatske. Jedini koji je nedostajao je zbog ozljede Hugo Lloris koji bi sigurno također igrao.

Nizozemska je još jednom na početku puta, nekadašnja nogometna velesila već godinama tone u prosječnosti, a sada najavljuje novo dizanje i povratak u vrh europskog nogometa. Dvoboj protiv Francuske pokazao je da potencijala ima, ali i još dosta posla.

Domaćin je u slavljeničkoj atmosferi krenuo dobro i rano je došao do vodstva. Već u 14. minuti poveo je preko Kyliana Mbappea i to nakon velike pogreške Quincyja Promesa koji je glavom dodao Matuidiju, a on proigrao Mbappea za laganu egzekuciju.

U drugom dijelu Nizozemci su poravnali golom Ryana Babela u 67. minuti, ali Francuska je ipak slavila, a predug golgeterski post prekinuo je Olivier Giroud.

Cipar je odnio pobjedu protiv Slovenije također 2:1 što Slovence stavlja u jako tešku poziciju. Već su izgubili domaći dvoboj s Bugarima i sada su na dva poraza.

Poveli su na Cipru golom Roberta Beriča u 54. minuti, no domaćin je poravao preko Sotirioua u 69. minuti da bi Dinamov bek Petar Stojanović autogolom u 89. minuti donio pobjedu Cipru.

Lihtenštajn je očekivano svladao Gibraltar, u Vaduzu je slavio s 2:0 golovima Dennisa Salanovića, bivšeg igrača Istre, a Sandro Wieser potvrdio je pobjedu.

Liga nacija, Liga A, skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Francuska2:1Nizozemska
1Nizozemska 48:4+47
2Francuska 44:407
3Njemačka 43:7-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!