Vodeni sportovi

Drama u Berlinu završila remijem, Hrvatska vodila, Srbija izvukla bod

Jan Šneler • četvrtak, 13.09.2018.
Drama u Berlinu završila remijem, Hrvatska vodila, Srbija izvukla bod
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vodila je gotovo cijelu utakmicu protiv Srbije, ali u konačnici nije uspjela doći do pobjede. Utakmica je završila neriješenim rezultatom (10:10), a Hrvatska će u sljedeću fazu s drugog mjesta zbog gol razlike...

Iako je Hrvatska igrala dobro i trebala je puno mirnije završiti utakmicu protiv Srbije, protivnik se nije do kraja predavao te je utakmica završila neriješenih 10:10.

Utakmica je krenula dobro za Barakude. Nakon gotovo četiri minute igre, Hrvatska je igrala bolje i zasluženo vodila s 0:3. Nije dobro izgledalo za Srbiju kojoj je prijetio potop da se nisu uozbiljili. Na žalost Hrvatske, to se dogodilo pa za par minuta Srbija smanjuje na 2:3.

Prilično bogatu četvrtinu zaključio je Josip Vrlić pogotkom dvije minute do kraja za 2:4. U nastavku susreta, ponovno je Hrvatska bolja i unatoč izjednačenju Srbije uspijeva kontrolirati susret. Dušan Mandić je zabio za 4:4, no Anđelo Šetka i Lovre Miloš brzo vraćaju na 4:6.

Prije pauze, Srbi vraćaju ponovno na jedan pogodak zaostatka. Nakon odmora, slična priča kao u prethodnoj četvrtini. Srbija se uspije vratiti u egal, no ponovno Hrvatska u kratkom roku uspijeva doći do dva pogotka prednosti. Desetak sekundi do kraja četvrtine, Đorđe Lazić ponovno vraća Srbiju na samo jedan pogodak zaostatka.

Posljednjih osam minuta moglo je završiti puno mirnije jer je Hrvatska imala 8:10 tri minute do kraja. Ipak, slabom realizacijom u napadu i greškama dozvolila je Srbiji da u posljednju minutu utakmice uđe rezultatom 10:10. Ipak, griješili su i oni tako da je ta minuta završila s dva kontrafaula te se rezultat nije mijenjao.

Najbolji kod Hrvatske bio je Ante Vukičević s tri pogotka, dok je Lovre Miloš dodao dva. Kod Srbije, Ognjen Stojanović upisao je četiri, a Đorđe Lazić dva pogotka. Hrvatska je tako grupnu fazu završila na drugom mjestu i ide na Australiju.

FINA Svjetski kup, 3. kolo:
Srbija - Hrvatska 10:10 (2-4, 3-2, 3-3, 2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!