Rukomet

Červar: "Uvijek govorim da rad daje rezultat, prije ili kasnije"

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.09.2018.
Červar: "Uvijek govorim da rad daje rezultat, prije ili kasnije"
Foto: FaH

Nakon velike pobjede uz odličnu igru u Flensburgu, u redovima PPD Zagreba s razlogom su bili oduševljeni. Lino Červar i Zlatko Horvat mogli su samo čestitati svojim igračima...

Lino Červar bio je prezadovoljan nastupom svojih igrača u Flensburgu, ali ističe kako se mora ostati čvrsto na zemlji.

"Čestitke igračima na odličnoj igri. Nadigrali smo ih i zasluženo slavili. Bilo bi bolje i u prvom dijelu da su golmani bili raspoloženiji, ali zato je Kastelic u drugom dijelu bio odličan. Nije to ni bitno, trebamo biti skromni, ali moramo reći da smo zaslužili pobjedu i sa Szegedom. Moramo biti skromni i nastaviti trenirati. Uvijek govorim da rad daje rezultat, prije ili kasnije. Ove sezone odlučili smo stvarati momčad, a mislim da igramo dobar i moderan rukomet što se vidi i po načinu na koji dolazimo do golova."

Zagreb je dosta koristio napade bez vratara na terenu i to je funkcioniralo te momčad izgleda sve bolje i sigurnije u takvom načinu igre.

"Uvažavam mišljenje onih koji guraju tezu da igra sedam na šest nije efikasna, ali ja smatram da je. Siguran sam da se igrač u takvoj igri može podići i tehnički i taktički. U svakom slučaju mislim da smo bili bolji i pokazali kako se igra i šest na šest i sedam na šest. Jednostavno smo bili bolji u svim segmentima rukometne igre i uostalom to su i oni priznali. Nije mala stvar pobijediti u gostima prvaka Njemačke, momčad koja je sada u gostima svladala Nantes. Malo mi je krivo jer mislim da smo trebali danas imati četiri boda, ali to je gotovo i moramo gledati prema naprijed."

Červar nije posebno isticao pojedince, ali pohvale su zaslužili David Mandić i Ivan Sršen.

"Imali smo mnogo junaka. Ne bih htio nikog isticati, mislim da je tim pobijedio. Mandiću sam rekao nakon prošle utakmice - nisi to ti, budi slobodan, igraj slobodno i to je onda to. Danas je pokazao kao i Sršen da je pravi. Svi jednostavno moramo uživati u igri."

Prvu pobjedu na ovom parketu u karijeri upisao je Zlatko Horvat koji još uvijek žali za prvim kolom i susretom protiv Szegeda.

"Prezadovoljan sam, znamo što smo propustili protiv Szegeda i možda je to bio okidač za ovo. Ovdje smo držali visok nivo igre kroz cijelu utakmicu i zato smo i slavili. Malo smo vratili ono što smo izgubili protiv Szegeda. Počela je jako dobra sezona, pokazali smo snagu i trebamo samo tako nastaviti. U svakoj utakmici moramo ovako igrati, nebitno je li SEHA ili Liga prvaka."

Važna karika u ovom susretu bio je i Urh Kastelic.

"Jako dobro smo igrali i falila nam je možda podrška vratara u prvom dijelu., Da se razumijemo, šutevi su bili teški, ali sreća ih nije poslužila. Zato je Urh u drugom dijelu briljirao i branio i što je trebao i što nije trebao."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!