Nogomet

VIDEO: Trnava minimalno, Arsenal lakoćom do pobjede, preokret Bayer Leverkusena

Petar Jenjić • četvrtak, 20.09.2018.
VIDEO: Trnava minimalno, Arsenal lakoćom do pobjede, preokret Bayer Leverkusena
Foto: EPA

Kompletirano je prvo kolo Europske lige, a iz preostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Trnave koja je minimalno slavila protiv Anderlechta, kao i preokret Bayera na gostovanju kod Ludogoreca. Do pobjede je stigao i Arsenal koji nije imao problema protiv Vorskle...

Trnava - Anderlecht 1:0

Druga utakmica Dinamove skupine odigrana je u Slovačkoj gdje je Trnava pomalo i iznenađujuće minimalno slavila protiv Anderlechta.

Igrala se 79. minuta kada je domaća momčad prešla u vodstvo. Erik Grendel ubacio je iz kornera na drugu stativu gdje se našao Matej Oravec koji je skrenuo loptu u mrežu.

Svih 90 minuta za goste su odigrali Antonio Milić i Ivan Santini, dok kod domaćina Filip Dangubić nije ulazio u igru.

Arsenal - Vorskla 4:2

Nije bilo problema za Arsenal na startu Europske lige, engleska momčad s visokih 4:1 bila je bolja od Vorskle te na najbolji mogući način otvorio novu europsku sezonu.

Domaćin je dominirao u posjedu lopte, a u vodstvo je stigao nakon nešto više od pola sata igre. Alex Iwobi našao se u ulozi asistenta, proigrao je Pierrea-Emericka Aubameyanga koji je skrenuo loptu u mrežu.

Na otvaranju drugog poluvremena novi pogodak za Arsenal, ubacio je Henrih Mhitarjan, a zabio Danny Welbeck. U 56. minuti ponovno se u strijelce upisao Aubameyang, igrač Arsenala izborio se za malo prostora i krasno pogodio s ruba šesnaesterca.

Još jedan pogodak završio je u mreži gostujuće momčadi u 74. minuti, a u strijelce se upisao Mesut Özil. Do kraja utakmice Vorskla je dvama golovima ublažila poraz, strijelci su bili Volodimir Česnakov i Vjačeslav Šarpar.

Dudelange - Milan 0:1

Jedan pogodak bio je dovoljan nogometašima Milana koji su slavili na gostovanju kod Dudelangea. Domaćin se dobro držao, ali ipak nije uspio doći barem do boda.

Luksemburžani su odolijevali do 59. minute, Samu Castillejo proigrao je Gonzala Higuaina čiji udarac nakon odbijanca odlazi u mrežu.

U redovima pobjedničke momčadi Alen Halilović u igru je ušao u 87. minuti utakmice.

RB Leipzig - Salzburg 2:3

U razmaku od samo dvije minute gostujuća momčad postigla je dva pogotka. U 20. minuti poentirao je Munas Dabbur, a zatim i Andreas Ulmer koji nije imao težak posao iz blizine pospremiti loptu u mrežu. Asistenciju je upisao Amadou Haidara.

Ipak, domaćin u drugom poluvremenu dolazi do poravnanja. U 70. minuti Konrad Laimer poentirao je nakon pogreške jednog protivničkog braniča, da bi u 82. minuti Kevin Kampl centrirao, a Yussuf Poulsen glavom skrenuo loptu u gol.

Međutim, domaćin nije uspio izdržati do kraja, pobjedu gostima donio je Fredrik Gulbrandsen u 89. minuti. Cijelu utakmicu za goste odigrao je Marin Pongračić.

Sporting - Qarabag 2:0

U 54. minuti Sporting je stigao do vodstva. U ulozi asistenta našao se Nani čiji je prizeman ubačaj na drugoj stativu stigao do Raphinhu koji iz blizine skreće loptu u mrežu.

Strijelac prvog pogotka našao se u ulozi asistenta u 88. minuti, a pogodak je zabio Jovane Cabral.

U dresu Qarabaga cijeli je susret odigrao Filip Ozobić.

Filip Benković krenuo je u prvoj postavi i odigrao svih 90 minuta za Celtic koji je stigao do minimalne pobjede protiv Rosenborga. Junak je bio Leigh Griffiths koji je zabio u 88. minuti.

Naprotiv, Tin Jedvaj odgledao je s klupe veliki preokret svog Bayer Leverkusena koji je slavio u gostima kod Ludogoreca s 3:2.

Nakon pola sata domaćin je imao dva pogotka prednosti, strijelci su bili Claudiu Keseru i Marcelinho, ali ubrzo je uslijedio preokret. Kai Havertz dva je puta poentirao, a Isaac Kiese Thelin jednom za sva tri boda njemačke momčadi.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

AEK Larnaca0:1Zürich
Ludogorec Razgrad2:3Bayer Leverkusen
1Bayer Leverkusen 616:9+713
2Zürich 67:6+110
3AEK Larnaca 66:12-65
4Ludogorec Razgrad 65:7-24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!