Tenis

Donna Vekić zaustavljena u drugom kolu turnira u Wuhanu

Branimir Korać • utorak, 25.09.2018.
Donna Vekić zaustavljena u drugom kolu turnira u Wuhanu
Foto: EPA

Donna Vekić nije imala svoj dan i upisala je uvjerljiv poraz u drugom kolu turnira u Wuhanu. Za manje od 70 minuta eliminirala ju je Estonka Anett Kontaveit...

Na jakom turniru u Wuhanu Donna Vekić došla je do drugog kola, ali nije išlo dalje. Anett Kontaveit bila je bolja u dva seta za manje od 70 minuta igre i tako svladala Donnu u prvom međusobnom dvoboju.

Vekić je prošlog tjedna igrala jako dobro u Tokiju, ovdje je krenula pobjedom protiv CoCo Vandeweghe koja je predala meč u trećem setu, ali Estonka je ipak bila bolja i glatko je slavila.

Kontaveit tako bilježi odličan start i prolazi dalje te spaja dvije pobjede prvi put nakon turnira u Cincinnatiju gdje je svladala Barboru Strycovu i Mariju Sakkari, a u Wuhanu je krenula pobjedom protiv Sloane Stephens i na kraju svladala i Vekić.

Meč je krenuo ravnopravno i prema očekivanjima, Donna je povela s 2:1 bez breaka, ali nakon toga izgubila je narednih šest gemova i prvi set.

Kontaveit je dva puta dolazila do breaka i na startu drugog seta te povela s 2:1, no Vekić je napravila preokret i došla do 4:2. Međutim tu je stala, nakon toga Kontaveit ponovno ulazi u seriju, radi preokret i uzima set sa 6:4.

Estonka je tako izborila prolaz u osminu finala gdje će igrati protiv domaće igračice Shuai Zhang koja nije imala posebnih problema protiv Polone Hercog.

Wuhan, drugo kolo:
Anett Kontaveit (Estonija) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!